ROAC dicht bij een nieuwe stunt, maar ook gelijkspel stemt tot tevredenheid

Tessa de Wekker
Rijpwetering

Sinds maart 2018 verloor ROAC niet meer in eigen huis. Ook zondag tegen VUC hield de ploeg van Hein Leliveld stand. Het werd 1-1.

Daarmee heeft het gepromoveerde ROAC alweer het tweede gelijkspel van het nog prille seizoen binnen. Vorig jaar werd de ploeg uit Rijpwetering tweede mede dankzij maar liefst elf remises, waarna ROAC via de nacompetitie naar de eerste klasse ging. ,,We koesteren de punten’’, zei Leliveld met een grijns.

Zijn ploeg moet het niet hebben van oogstrelend voetbal, splijtende acties en een regiment aan kansen per wedstrijd. Hard werken, knokken voor elke meter én effectief omgaan met de kansen die er komen is het devies. Dat gaat ook een klasse hoger voorlopig uitstekend. Met vijf punten uit drie wedstrijden staat ROAC vierde. ,,Ons hoor je niet klagen’’, aldus Leliveld.

Toch hadden die vijf punten er ook zomaar zeven kunnen zijn. Dat zou onterecht zijn geweest, haastte Leliveld zich te zeggen, maar zeker niet onmogelijk. Sam van der Geest bracht ROAC op 1-0. Hij kopte een vrije trap uitstekend in het doel. Pas drie minuten voor tijd kwam VUC op 1-1. De gelijkmaker kwam voort uit een opeenstapeling van knullige fouten aan de kant van ROAC. ,,Dat gebeurt ons niet zo vaak. Meestal trekken we een voorsprong over de streep. Het was dik en dik verdiend hoor. VUC was de betere ploeg, zeker in de tweede helft. Maar we waren dicht bij weer een stunt.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.