Scylla overtuigt tegen regerend landskampioen

Ron Hoogendam
Leiden

Scylla heeft zondagmiddag op overtuigende wijze Smash ’70 met 4-2 verslagen en staat na drie ronden op een prima tweede plaats.

De landskampioen uit Hattem kwam weliswaar zonder kopman Barry Wijers opdagen, maar heeft met Martijn de Vries, Koen Hageraats en Gerben Last voldoende kwaliteit. Toch was Scylla heer en meester.

Zo etaleerde Jasper Mercks zijn aanvallende kwaliteiten. Eerst was Last met 3-0 de klos en later overklaste de gretige Belg Hageraats (3-1). Een knappe prestatie die geëvenaard werd door kopman Kazeem Nasiru (3-1 tegen Hageraats en 3-2 tegen De Vries).

Olivier Altenburg verloor ondanks goed spel twee partijen. In zijn eerste partij had hij tegen De Vries liefst drie matchpoints verspeeld en in zijn tweede tegen Last verloor hij met 11-7 in de vijfde game. Altenburg: ,,Ik begon lekker maar verloor door wat foutjes. Dat was jammer want in de tweede partij was mijn gemoedstoestand wat minder. Al met al doen we het als team goed. Het moet raar lopen willen we de play-offs niet halen.’’

De mannen van Avanti sloten het uitduel tegen Hercules af met een geflatteerde 5-1 nederlaag. Zonder Ruan Greyling (familieomstandigheden) leek er aanvankelijk in Terborg geen vuiltje aan de lucht. Een logische nederlaag van de overigens prima invallende Vincent Swart tegen Jamshid Sedigh (3-1) werd gecompenseerd met een degelijke zege van Simon Goessens tegen Wiemer.

Vervolgens leek de sterke Frank Hollak af te stevenen op een overwinning tegen Pastoors maar de Brabander kon een 2-1 voorsprong niet afmaken. Goessens had vervolgens weinig antwoord op het bekeken spel van Sedigh. Pastoors legde even later eenvoudig Swart over de knie (’hij liep alles te beuken’).

In de slotpartij had Hollak de 4-2 in petto, maar opnieuw vergaloppeerde hij zich, nu tegen Wiemer, na een 2-0 en 6-1 voorsprong. ,,Jammer, het was niet goed. Ik moet nog even in vorm komen’’, aldus Hollak.

Pecos verloor in de eerste divisie tegen het oppermachtige TOGB met 8-2. Tegen de Tunesiër Adam Hmam was geen kruid gewassen. Tegen vader (Michel) en zoon (Milo) De Boer wel, al ging het niet van een leien dakje. Toch trakteerde Tony Nader beiden op katachtige wijze op een nederlaag. Klasbak Michel de Boer raakte er behoorlijk gefrustreerd van, waar Nader zijn tanden bloot lachte. Jens Wiersma verloor nipt van de jongste De Boer.

De vrouwen van Scylla wonnen met de nog ongeslagen Esmee van Marwijk met 5-1 van hekkensluiter Vriendenschaar. Bij de Leidse ploeg, die stevig op de vierde plaats staat, vierde de steeds beter spelende Isabelle Tegelaar haar eerste eredivisieoverwinning. Nadia de Bruin was het slachtoffer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.