Leidse juriste krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

Gertjan van Geen
Leiden

De Leidse juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius. Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van de Bond van Gepensioneerden van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba (de BGNAA) .

Volgens degenen die haar hebben voorgedragen, heeft Moll zich meer dan vijftien jaar met hart en ziel ingezet voor sociaal zwakkeren.

Moll (Paramaribo, 1938) werkte op Curaçao als advocaat en deed veel pro deo zaken. Na haar pensionering kwam zij in 2003 naar Nederland, waar ze achtereenvolgens lid, secretaris en uiteindelijk voorzitter werd van de BGNAA. Moll had in haar portefeuille belastingzaken, juridische en pensioenaangelegenheden. Ze volgde cursussen Nederlands belastingrecht, zodat ze de bond en zijn leden ook op dit gebied kon adviseren.

Dankzij de inzet van Moll is de samenwerking met overheden, uitkerings-instanties, pensioenfondsen, en leden geoptimaliseerd. Ze zorgde ervoor dat leden op regelmatige basis de uitkering kregen waar ze recht op hadden.

Jaarlijks ondernam zij een tocht langs allerlei verschillende instanties op de Antillen om de contacten goed te houden en op die manier ook meteen de belangen van de leden veilig te stellen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.