Glas Ter Leede is halfvol na gelijkspel bij Excelsior ’31

Ian van Otterlo.© Foto Taco van der Eb

Mart Spierdijk
Rijssen

Het gelijkspel van Ter Leede bij Excelsior’31 betekende dat de ploeg van Steef Roodakkers voor de derde maal op rij niet won. De Leidse oefenmeester hield zich echter liever aan een andere statistiek vast: de Sassenheimers zijn nu vier weken op rij ongeslagen.

Het glas van promovendus Ter Leede in de derde divisie is daarom eerder halfvol dan halfleeg. Roodakkers ziet zijn ploeg stappen maken en is blij met de manier waarop zijn ploeg zich voorlopig manifesteert. ,,Ik heb nog weinig ploegen gezien met veel meer kwaliteit dan wij. Dat vind ik heel positief. Ook merk je aan de manier van spelen tegenstanders dat ze weten dat wij veel voetballend vermogen hebben’’, vertelde Roodakkers.

Ook aan de spelopvatting van Excelsior ’31 was te merken dat het Ter Leede geen enkele kans wilde bieden om in de voetballende kracht te komen. De thuisploeg zette vanaf het begin overal druk op de bezoekers uit Sassenheim. Toch wist Ter Leede na tien minuten een gaatje te vinden via Soheib Echahbouni: 0-1. ,,Toen hadden we eigenlijk ook meteen 0-2 moeten maken, maar dan draaien zij het in vijf minuten ineens om’’, aldus Roodakkers. De penalty die Excelsior’31 iets voor rust kreeg, was dubieus. Brayan Caicedo Mosquera leek er gewoon een voorzet uit te halen en de bal corner te tikken, maar zag de leidsman tot zijn verbazing naar de stip wijzen. ,,Dat vond ik heel apart. Gelukkig verslikken zij zich nog vlak voor rust met een rode kaart voor natrappen’’, zei Roodakkers.

Na rust kon Ter Leede met een man meer de jacht op de overwinning vol inzetten. Ian van Otterlo schoot op schitterende wijze zijn ploeg op gelijke hoogte, maar de winnende was Ter Leede niet gegund. Roodakkers: ,,Zonde, want we raakten de paal nog op het eind. Toch zijn we dus niet ontevreden.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.