VVSB komt niet in de juiste flow, maar redt wel een punt bij Ajax

Loyd van der Wilden zorgde voor de gelijkmaker.© Foto Hielco Kuipers

Mart Spierdijk
Amsterdam

,,We zijn in ontwikkeling en we zijn er nooit’’, was getekend Eric Meijers. Die uitspraak van de oefenmeester van VVSB illustreerde het gelijkspel bij de amateurs van Ajax eigenlijk het best.

VVSB zat in een lekkere flow. De voorgaande drie wedstrijden in derde divisie (Hoek, FC Lisse en Excelsior ’31) leverden negen punten op en het vertrouwen groeide daardoor met de week op de Boekhorst. ,,We dachten inderdaad dat we goed waren. Maar we hebben vanaf moment één niet weten te brengen wat we de weken hiervoor wel konden. Het begint gewoon altijd met mouwen opstropen en mentaliteit tonen’’, was Meijers kritisch op zijn ploeg die na een uur tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Ook voetballend gezien konden de Noordwijkerhouters met name het eerste uur te weinig brengen. VVSB acteerde in een 3-5-2-formatie waardoor de ruimtes veelal bij de hoge backs lag. Jelmer Vijlbrief en Richelo Fecunda werden echter een stuk moeilijker gevonden dan dat normaal het geval is.

,,Daardoor ben ik wat gaan wisselen. Ik heb Yannick Bouw als diepe nummer tien gebracht en Loyd van der Wilden op de plek van Vijlbrief. Die wissels hadden wel effect. We kregen in de slotfase de druk op Ajax’’, aldus Meijers.

Tien minuten voor tijd kopte Peter Verhoeve een vrije trap van Frans van Niel binnen. Loyd van der Wilden tekende vlak voor het einde nog voor de gelijkmaker. ,,Ik denk dat als we nog drie minuten langer hadden doorgespeeld, we de winnende ook nog hadden gemaakt.’’

Uiteindelijk was de oefenmeester daarom vooral blij om de schakeling die zijn ploeg kon maken. Dat kan volgens Meijers belangrijk zijn voor de rest van het seizoen: ,,Niet best spelen en een resultaat halen, daar moet je het positieve van inzien. Het gaat op termijn bepalen of je om de bovenste plekken mee gaat doen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.