Gelijkmaker is Alphense Boys niet gegund

Cem Sahin.© Foto Taco van der Eb

Tessa de Wekker
Groningen

Alphense Boys heeft de verre uitwedstrijd tegen Be Quick 1887 verloren. Zaterdagavond werd het 2-1 voor de landskampioen van honderd jaar geleden.

Alphense Boys begon slecht aan de wedstrijd, en kwam prompt met 1-0 achter. Trainer Hein van Heek: ,,Het is altijd afwachten of de spelers na zo’n emotioneel weekend de motivatie hebben om er weer vol voor te gaan. Ze zeiden van wel, maar dat bleek niet uit het begin. We moeten zien hoe de spelers de gebeurtenissen gaan verwerken. Het mag geen excuus zijn, maar je weet niet wat er in die koppies omgaat.”

Na een kwartier kwamen de Alphenaren beter in hun spel. Jesse Vink maakte 1-1, uit een vrije trap van Cem Sahin, die eerst werd doorgekopt door Bas van Zoest. ,,Daarna hadden we overwicht op het veld, maar we creëerden te weinig.’’

Na rust speelde de wedstrijd zich bijna volledig af op de helft van Be Quick, maar de thuisploeg kwam toch op 2-1. Vlak voor tijd dacht invaller Kees Tol de gelijkmaker te hebben gemaakt, maar de scheidsrechter floot na zijn doelpunt alsnog af voor een eerder onbesuisd kopduel van Thijs Hoogenboom en zijn tegenstander. ,,Een gelijkspel was verdiend geweest’’, vond Van Heek, die Van Zoest in de rust zag afhaken wegens een enkelblessure.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.