Premium

’Ik ben een beetje roestig op dit vlak’

’Ik ben een beetje roestig op dit vlak’

Al tien jaar is het boek ’Solliciteren via LinkedIn’ van Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg een bestseller. Vanwege het 25.000ste exemplaar en de alweer tiende druk mogen we van uitgeverij Uniekboek/Spectrum tien exemplaren weggeven. Tientallen lezers toonden met een korte motivatie interesse. De boeken zijn als volgt verdeeld en onderweg.

Lex Hendrikse: „Ik zou het boek graag lezen aangezien ik ga starten met de opleiding voor adviseur bij het UWV en ik mijn kandidaten goed wil kunnen voorlichten.”

Anja Bakker: „Toevallig heb ik net aan mijn stiefdochter gevraagd of zij mij wil helpen met het maken van een profiel op Linkedln. Ik wil gaan kijken naar ander werk en een profiel op Linkedln kan mij hierbij helpen. Ik kan zeker wel werken op de computer maar de handigheid ligt toch meer bij de generatie die na mij komt.”

Kees Tool: „De afdeling waar ik werk moet reorganiseren, circa de helft van de medewerkers uit onze groep moet afvloeien. Ik heb al jaren een account op LinkedIn, maar ben toch wel enigszins een sociale-mediadigibeet. Ik zal alle bronnen zoals LinkedIn moeten aanboren om een geschikte, leuke baan te vinden mocht ik tot de ongelukkigen behoren.”

Marian Vale: „Mijn schoolperiode is bijna voorbij. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een vaste baan. Hiervoor zit ik dagelijks af te wegen wat ik in een goede sollicitatie kan zetten die staat als een huis. Het formuleren wat ik daadwerkelijk nodig heb en hoe ik een goed profiel neer kan zetten geeft zekerheid/vertrouwen. Ik zal zeker profijt van het boek hebben.”

Cock Koot: „Ik ben al geruime tijd werkeloos en ben onlangs maar gestart met een eigen adviesbureau. LinkedIn zou voor mij een prima bron kunnen zijn om mogelijk aan een nieuwe baan of een klantenkring te komen. Met dit boek denk ik meer uit LinkedIn te kunnen halen dan alleen maar connecties te maken.”

Dorothé Boots: „Al 32 jaar ben ik werkzaam bij een tankstation. Vorig jaar juli werd ik plotseling geveld door een nekhernia. Nu na ruim een jaar zit daarin weinig schot. Ik mag, met behulp van een re-integratie bureau op zoek naar werk dat binnen mijn arbeidsmogelijkheden valt. Het tankstation valt daarbuiten. Vier keer per maand moet ik gaan solliciteren en verder ga ik dit jaar gebruiken om weer aan de studie te gaan. Dolgraag wil ik leren hoe ik mijn LinkedIn profiel kan gaan gebruiken en kan inzetten om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.”

Arnold de Groot: „Aftellen tot mijn pensioen is mijn ergste nachtmerrie. Met dit boek verwacht ik mijn complete LinkedIn-profiel te kunnen professionaliseren en niet alleen maar mijn profielfoto en CV. Dit om mezelf als enthousiaste en ervaren 56-jarige goed zichtbaar te maken.”

Natascha van Alphen: „Na bijna drie jaar ziektewet ben ik nu op het punt gekomen dat ik weer ga reïntegreren. En omdat ik dit ga doen vanuit een WIA zal ik dus op zoek moeten naar een potentiële nieuwe werkgever. Omdat ik hiervoor twaalf jaar met veel plezier op dezelfde plek heb gezeten, ben ik een beetje roestig op dit vlak. Hoe mooi is het dat dit boekje zomaar op mijn pad verschijnt!?”

Elvera Visser (zij heeft gevraagd haar motivering niet te publiceren)

K. Renooij (heeft gevraagd de motivering niet te publiceren)

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.