Lichaamsdelen op stranden Katwijk en Wassenaar zijn van Dennis Abbas (42)

© Politie
Wassenaar

De lichaamsdelen die vorig jaar juni op de stranden van Katwijk en Wassenaar werden gevonden door wandelaars, waren van de dakloze Dennis Abbas (42). Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut.

Op woensdag 20 en donderdag 21 juni troffen wandelaars op de stranden lichaamsdelen aan.

Lees ook: Politie bevestigt vondst stoffelijk overschot op strand Wassenaar

Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen deze zaak en de botten die Duitse toeristen afgelopen zaterdag vonden op het Katwijkse strand, ter hoogte van de Noordduinseweg.

,,Dat nemen we zeker mee als mogelijk scenario’’, zegt een woordvoerder van de politie. ,,Het lijkt erop dat het menselijke botten zijn, maar we weten nog niet van wie ze zijn. Het forensisch onderzoek duurt altijd eventjes.’’

De politie weet nog niet hoe Abbas aan zijn einde is gekomen. Volgens de woordvoerder gaan in de daklozenwereld verhalen dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf, om die reden is vermoord en in zee gedumpt.

In een poging na te gaan of dat klopt, deelt de politie flyers uit in Scheveningen. Abbas zwierf daar in de laatste jaren van zijn leven dakloos en verslaafd rond, vooral in de buurt van De Pier en de nabijgelegen uitgaansgelegenheden.

,,We proberen op die manier te achterhalen waar hij voor het laatst is gezien. En of er mensen zijn die de verhalen kunnen bevestigen.’’

De politie heeft de dakloze op 3 april 2018 voor het laatst gezien, in Scheveningen. Een getuige zegt hem aan het einde van die maand nog te zijn tegengekomen. De stoffelijke resten van Abbas spoelden op 20 en 21 juni 2018 aan op de stranden van Katwijk en Wassenaar.

Die ’tijdslijn’ is volgens de politiewoordvoerder een belangrijke reden om de verhalen uit de daklozenwereld, over een moord en het in zee gooien van de lichaamsdelen, serieus na te trekken. Of er een zedenmisdrijf bekend is bij de politie waar Abbas als dader in beeld kan komen, wil de woordvoerder niet zeggen. ,,Dat onderzoeken we.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.