Dag oude school in Nieuwe Wetering, hallo hospice Amandi

Dag oude school in Nieuwe Wetering, hallo hospice Amandi
De sloop van de oude Meerpaal.
© Foto Hielco Kuipers
Nieuwe Wetering

Er is nog maar weinig over van de voormalige basisschool De Meerpaal in Nieuwe Wetering. Sterker nog, deze donderdagmiddag wordt officieel het laatste muurtje omver geduwd.

Aansluitend zal Wim Sleeuw, huisarts en voorzitter van de Stichting Hospice Amandi, de vlag van het Amandihuis hijsen. Want dat huis, met vier bedden voor terminaal zieken en mensen die moeten bijkomen van een ziekenhuisopname, komt op de plek die eind volgende week pas echt vrij zal zijn. Na het laatste officiële muurtje zullen namelijk nog enkele ’gewone’ muurtjes om moeten. Ook de oude vloer van de school dient nog het veld te ruimen.

Het echte bouwen begint nadat, in de week van 4 tot 9 november, een nieuw vloertje is geplaatst, bestaande uit betonnen delen. Omdat voor het paviljoenachtige Amandihuis is gekozen voor houtskeletbouw, met geprefabriceerde delen, zal men al vrij snel het hoogste punt bereiken. En de hoop is dat het gebouw aan de waterkant voor kerst al wind- en waterdicht is. Als alles verder mee zit, kunnen in zomer 2020 de eerste mensen verblijven aan de Noordveenweg. Mooie vooruitzichten dus, na jaren vol vertraging en onzekerheid. Geen wonder dat er na het duwen en hijsen deze donderdagmiddag ook wordt getoast met buren en andere betrokkenen.

Meer nieuws uit Leiden