Nieuwe weg voor boomkwekers in Hazerswoude-Dorp: Dijkgraafweg

Nieuwe weg voor boomkwekers in Hazerswoude-Dorp: Dijkgraafweg
Hazerswoude-Dorp

Een lang gekoesterde wens van kwekers in de Greenport Boskoop/Hazerswoude ging donderdagochtend in vervulling. Toen openden wethouder Kees van Velzen (Groene Hart-economie/CDA) en Michiel Gerritsen, voorzitter van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop, een nieuwe weg op de grens van Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Het gaat om de Verlengde Roemer, die aansluit op de Burgemeester Smitweg en voortaan Dijkgraafweg heet.

Ondernemers in het gebied zijn blij met het nieuwe stuk asfalt in het verlengde van de Roemer, zo hebben ze een betere ontsluiting van het boomkwekerijgebied.

Niet iedereen is blij met de nieuwe weg. Volgens sommige Hazerswoudenaars is de Dijkgraafweg een voorbode van de aanleg van een verbinding met de N11. Aanleg van zo’n weg zou dwars door de natuur van het Hazerswoudse Rietveld gaan.

De lokale politiek was in 2016 sterk verdeeld over het nut van aanleg van 700 meter asfalt voor de prijs van drie miljoen euro. Diverse raadsfracties zijn ook bang dat de weg een vervolg krijgt richting N11.

foto hielco kuipers

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.