Veroordeelde inbreker aangehouden in Noordwijkerhout

© Foto: ANP XTRA/Koen Suyk

Internetredactie
Noordwijkerhout

Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op donderdag 26 september aangehouden op de 's-Gravendamseweg (N443) in Noordwijkerhout.

Hij was eerder door de rechtbank van Den Haag veroordeeld tot 540 dagen gevangenisstraf voor meerdere inbraken.

De man werd aangehouden door het zogeheten EVA-team van de politie Den Haag, waarbij EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften. Het team spoort veroordeelden op die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken en houdt hen aan.

Nog twee aanhoudingen

In dezelfde week werden nog twee veroordeelden door het EVA-team aangehouden. Op maandag 23 september werd een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in Den Haag. De Hongaarse autoriteiten hadden tegen hem een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd vanwege zware mishandeling. De uitleveringsprocedure is inmiddels opgestart.

Op woensdag 25 september werd een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in Rotterdam. De rechtbank van Den Haag veroordeelde hem deze zomer tot 240 dagen gevangenisstraf voor mishandeling en ontucht met een wilsonbekwame. De man moet nu alsnog zijn straf uitzitten.

De politie heeft de aanhoudingen gistermiddag bekendgemaakt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.