Gerard Bakker senior ziet een puik Scylla

Kim Vermaas.
© Archieffoto
Leiden

Scylla is na vier speelronden in de eredivisie nog ongeslagen. De Leidse ploeg hield titelfavoriet BeneluxGroup Taverzo op 3-3.

Onder het toeziend oog van tafeltennisgoeroe Gerard Bakker senior speelde Scylla een puike partij. Met name Kim Vermaas, die gebrand is om over twee weken een gooi te doen naar de Masters-titel, speelde heel scherp en gedreven. De 23-jarige waste eerst de talentvolle Gabrilius Camara met 3-1 de oren en en was later in vijf games de baas over Jochem de Hoop.

Fantastisch was ook het spel van kopman Kazeem Nasiru, die De Hoop weinig kans gaf. In zijn tweede partij verloor de Nigeriaan nipt in vier games (14-16) van klasbak Laurens Tromer. Olivier Altenburg had een beduidend mindere dag en verloor twee keer vrij kansloos.

Avanti bakte er in het Westland tegen De Salamanders weinig van, en kwam door toedoen van de nog wel scherpe Simon Goessens tot een alleszins acceptabele 4-2 nederlaag. In Wateringen leek het spel van Ruan Greyling nergens op en hij verloor van de Belg Dupont en de grillige Martins Ferreira. Frank Hollak toonde meer lef en tegenstand, maar werd nogal tactisch en op snelheid geklopt door Egeholt en Dupont. De enige van de Hazerswoudse ploeg die het gaspedaal intrapte, was Goessens. De Utrechter boog tegen Martins Ferreira een 2-0 achterstand knap om in een 2-3 zege en was in de slotpartij uitgekiender dan Egeholt.

Pecos kreeg in de eerste divisie flink klop van Tempo Team 2 (7-3). Door de wat geflatteerde nederlaag is het gat halverwege de competitie met nummer drie Scyedam opgelopen tot zes punten. Aan de zijde van Pecos deed Tony Nader, die nog twee zeges uit het vuur kon slepen, het goed. Jens Wiersma pakte nog een belangrijk potje tegen Schulte.

De vrouwen van Scylla maakten ondanks de 4-2 thuisnederlaag tegen VTV goede sier. Marie Depuydt en Esmee van Marwijk klopten beiden de jonge Xijin Zheng. Van Marwijk had haar ongeslagen status kunnnen handhaven, ware het niet dat ze tegen de ervaren Sanne de Hoop een 2-1 voorsprong omgebogen zag worden in een 3-2 nederlaag. ,,Jammer, ik had de eerste game moeten winnen, ik stond ver voor’’, aldus de Leidse kopvrouw. Kim Hergelink speelde redelijk maar wist geen succes te behalen. ,,Zoals het er nu voorstaat kunnen we voor plek vier of vijf gaan’’, zei Hergelink.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.