Katwijk geeft niet thuis in Tiel en verliest

Katwijk-doelman Ricardo Kieboom kon zijn ploeg niet redden.
© Archieffoto
Tiel

In het weekeinde dat Katwijk kon opklimmen naar de tweede plek, liet de ploeg van trainer Jan Zoutman het lelijk afweten. Katwijk liep tegen een blamerende nederlaag op tegen TEC in Tiel: 1-0.

Doelman Ricardo Kieboom hield de zwalkende Katwijkers met een tweetal knappe reddingen lange tijd overeind. Toch haalde zijn ploeg de rust niet zonder schade. Guus van Weerdenburg wilde een hoge voorzet bij de tweede paal onschadelijk maken, maar werkte de bal ongelukkig achter Kieboom.

Katwijk kwam na de rust iets beter voor de dag, maar het hield nooit over. Een tweetal voorzetten van de mee opgekomen Van Weerdenburg hadden de gelijkmaker kunnen opleveren, maar de afronding bleef achterwege. Mike van den Ban en Robert Susan gaven hun kopbal beiden de verkeerde richting mee.

Na een dik uur mochten Jordy Hilterman en Brandon Robinson hun aanvallende kracht laten zien, maar in de praktijk kwam daar weinig van terecht. De thuisploeg leunde achteruit en gokte op de counter. Katwijk ging veel te vroeg op zoek naar de lange bal in plaats van te zoeken naar de korte combinatie. De mee naar voren gekomen Raoul Esseboom en Kai Blokland meldden zich ook nadrukkelijk in de doelmond, maar een doelpunt was de Katwijkers niet gegund.

Daardoor stond de ploeg van trainer Zoutman voor de tweede week op rij met lege handen en is de achterstand op koploper IJsselmeervogels opgelopen tot zeven punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.