Boerhaavegroep bouwt doolhof voor televisie

Na de voltooiing van het doolhof gingen de de Voorhouters op de foto met Robert ten Brink.© Foto Dennis Borst

Voorhout

Scouts van de Voorhoutse Boerhaavegroep gingen op een van de heetste dagen in België aan de slag. Woensdagavond kunnen ze onderuit gezakt voor de televisie genieten van hun huzarenstukje. Het megadoolhof dat de Voorhouters hebben gebouwd, wordt gebruik voor de finale van het spelprogramma ’Je kent me toch schat?’ van RTL4.

Het is geen toeval dat de producent van het programma bij Scouting Boerhaave terecht kwam. In 2014 bouwden de Voorhouters ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan al eens een megadoolhof op het terrein van de landijsbaan. Destijds werden daarvoor vijfhonderd bouwhekken gebruikt.

Voor het RTL-programma bestaat het doolhof zelfs uit zeshonderd hekken. De opnamen voor het finalespel zijn op 1 juli gemaakt in de tuin van het Kasteel Ordingen in België. Dertig mannen en vrouwen zijn ruim twee dagen beziggeweest omhet doolhof op te bouwen en weer af te breken.

In ’Je kent me toch schat?’ gaan acht koppels de strijd aan om te bewijzen dat zij hun partner het beste kennen. De uitzending van RTL4 begint woensdag om 21.30 uur en wordt gepresenteerd door Robert ten Brink en Vivienne van den Assem.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.