DBL straft ZZ Leiden met reglementaire nederlaag

Joris Zandbergen
Leiden

De Dutch Basketball League (DBL) heeft de 66-77 overwinning van Zorg en Zekerheid Leiden bij Aris Leeuwarden van zaterdag omgezet in een reglementaire 20-0 nederlaag.

De reden voor deze strafmaatregel is dat de Leidse ploeg ongerechtigde spelers op het wedstrijdformulier had staan. De reglementen van de DBL schrijven dit seizoen voor dat clubs met minimaal tien spelers moeten aantreden, van wie er vier ’home grown’ moeten zijn, dat wil zeggen dat ze voor een bepaalde leeftijd een periode in Nederland moeten hebben gespeeld. De spelers die meedoen in de competitie dienen vooraf te worden opgegeven op een ’spelerslijst’.

Leiden kampte met een paar afzeggingen, en om aan het vereiste aantal home grown-spelers te komen, voegde de club inderhaast enkele jeugdspelers toe aan de selectie, die pas in de rust aankwamen. Deze stonden echter niet op de spelerslijst, en zodoende was ZZ alsnog in overtreding.

De DBL heeft Leiden hiervoor bestraft met een reglementaire nederlaag. Als gevolg van de administratieve blunder is ZZ niet meer de ongeslagen koploper. De club laat weten inmiddels de spelerslijst te hebben uitgebreid.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.