Hockeyers Roomburg ruim langs Forescate

Romano van der Hooft van Forescate (links) tegen Roomburger Micha Laurey.© Foto Orange Pictures/Erik van Kordelaar

Tom Mentink
Voorschoten

Roomburg had weinig moeite met Forescate. In de derby klopten de Leidenaars de Voorschotenaren door vooral via counters toe te slaan (1-4).

Via een rake strafcorner van Romano van der Hooft kwam de thuisploeg na vijf minuten nog wel op voorsprong. ,,We speelden prima in het eerste kwart’’, vond Forescate-aanvoerder Lars Knoester. ,,Ook in het tweede kwart waren we redelijk gelijkwaardig, maar daarna speelden zij echt beter. Zij verdienen de complimenten.’’ Nog voor rust draaide Roomburg de score om van 1-0 naar 1-2. In de tweede helft speelde de formatie van trainer Vincent de Geus de wedstrijd uit. Floris Langenbach, David Schade, Micha Laurey en Seb Gardeniers waren verantwoordelijk voor de Leidse doelpunten. ,,We zijn na rust eigenlijk niet meer in gevaar geweest’’, vertelde Roomburg-verdediger Sander van Oostrom. ,,We staan er nu goed voor. Waarschijnlijk zijn Schiedam en Etten-Leur de grootste concurrenten als het gaat om promotie.’’

Alecto deelde thuis de punten met Hilversum (1-1). De Leiderdorpers, die alleen via Quintus Rischen scoorden, lieten in de tweede helft maar liefst zes strafcorners onbenut.

LOHC had in Overijssel weinig moeite met Hattem (0-4). De 0-1 voorsprong bij rust - door een rake strafcorner in het eerste kwart van Bob van Brussel - was een magere afspiegeling van de verhoudingen. Na rust breidden de bezoekers de score verder uit via goals van Pieter Dirck Swart (zijn eerste competitietreffer), opnieuw Van Brussel en Tim Bosma. Dankzij de zege klommen de Oegstgeestenaren op naar plek twee in de overgangsklasse A. De achterstand op koploper IJsseloever bedraagt drie punten.

In poule A van de eerste klasse won Alphen voor de vijfde keer op rij door dit keer Rood-Wit met 1-2 opzij te zetten. Perre Blaas, vorige week tegen Fletiomare nog afwezig door een blessure, was met twee treffers de gevierde man aan de kant van de Alphenaren. Door de zege staat de ongeslagen equipe van trainer Robbert Groeneveld aan kop, samen met Myra, dat ook nog geen punt heeft laten liggen. ,,Het is gewoon waanzinnig hoe het tot nu toe gaat’’, zei Groeneveld vol trots. ,,Rood-Wit wil promoveren, zeker met de spelers die ze hebben gehaald. Maar het blijkt maar weer dat je alleen met individuen geen team kunt maken. Dat zijn wij op dit moment wel. We gaan pas na de winterstop kijken hoe we er voor staan en wat de verdere doelstelling is dit seizoen.’’

De vrouwen van Alecto boekten hun eerste competitiezege van dit seizoen in de overgangsklasse. De Leiderdorpsen wonnen in eigen huis met 3-0 van Fletiomare, mede dankzij twee goals van Carlijn Croon (het zusje van Oranje-international Jorrit Croon). Het derde doelpunt werd gemaakt door Karlijn Koster. ,,We speelden vooral in de eerste helft verzorgd hockey’’, vond Jesse Martens, die als assistent de honneurs waarnam bij afwezigheid van hoofdcoach Tembi Schneider. ,,Onze press werkte ook goed. Na rust hebben we deur achterin dichtgehouden en zoveel mogelijk in balbezit gehockeyd. Deze overwinning geeft het vertrouwen dat we in de afgelopen weken misten.’’

LOHC kwam bij Eindhoven niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor de formatie van trainer Eddie Simmons nog altijd slechts negende staat, een plek hoger dan Alecto.

Alphen ging met 0-2 onderuit tegen Etten-Leur. ,,Een ontzettend zwakke wedstrijd van ons, het is vallen en opstaan met dit jonge team’’, sprak coach Arnoud Boersma.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.