Premium

Noodgreep blijkt gouden zet: ASC-verdediger Ali Barokzay scoort twee keer als spits

Noodgreep blijkt gouden zet: ASC-verdediger Ali Barokzay scoort twee keer als spits
Ali Barokzay (2) wordt gefeliciteerd na zijn tweede treffer tegen Concordia.
© Foto Taco van der Eb
Oegstgeest

ASC heeft zijn eerste overwinning in de tweede klasse te pakken en dat werd op het sportpark Overveer nogal uitbundig gevierd in de kleedkamer.

In een nogal rommelige partij ontdeed de ploeg van Mo Bougrine zich met 2-1 van Concordia, dat er net als de 'good-old' weinig van bakte. ,,Het was geen beste wedstrijd, maar voor ons zijn de drie punten wel belangrijk en goed voor het vertrouwen’’, stelde Bougrine terecht.

ASC moet nog twee duels in halen, een halve wedstrijd tegen Wilhelmus, gestaakt bij een 1-0 achterstand, en tegen Foreholte. Hoe de uitkomst van deze twee duels ook zal zijn, feit is dat ASC aan een belangrijk leerjaar bezig is, aldus Bougrine.

Bij het inmiddels duizend leden tellende ASC heeft de laatste decennia nooit echt een winnaarsmentaliteit geheerst. Het was eerder vaak ’lang leve de lol’ en ’we zien wel waar het schip strandt’. In de tweede klasse worden toch echt andere kwaliteiten gevraagd.

In de eerste rondgang werd er nog mede dankzij vormgevers Rutger Hoogkamer en Lukas Wiering naar behoren gevoetbald en probeerde de ploeg via de zijkanten nog wel druk te zetten tegen de relatief jonge Delftenaren. Maar de slechte eindpasses en de ziekenhuisvoorzetten leken nergens op.

Toch waren er wel wat flauwe kansjes te noteren. Bijvoorbeeld een schot voorlangs en een gemiste kopkans van de verder onzichtbare Ralph van Zandwijk. De enige ASC’er die met zijn borst vooruit mocht lopen was gelegenheidsspits Ali Barokzay. De centrale verdediger startte in de spits omdat de rappe Ilker Kazar in de warming-up last kreeg van zijn hamstrings.

Halverwege schoot Barozay na een dieptepass de bal beheerst langs Sven Bekking. Zes minuten later kreeg de weggestuurde Tijs Sneek zoveel ruimte waardoor hij met een gerichte schuiver de 1-1 kon aantekenen. De verder warrig fluitende arbiter Toonen wuifde terecht het vlagsignaal van oud-speler Sander de Wolf voor buitenspel weg. Koud een minuut later had Barokzay enorme pech dat zijn vrije trap via de onderkant lat het veld instuiterde. Dan was de buit zo goed als zeker eerder binnen geweest.

Na rust gingen beide ploegen nog maar eens veel fysieke duels aan, wat leidde tot veel akelige overtredingen. Voetballend was het armoe troef. Bij wat toevallige uitbraken moest Abdel Lamrabette, de doelman van ASC, nog wel alert optreden. Na de rode kaart van Concordia-libero Stan van Leeuwen kon ASC de winst ruiken en kreeg daarbij wat hulp van Toonen, die een overtreding van een ASC’er over het hoofd zag of niet wilde zien.

De koud ingevallen Tom Hoogervorst kreeg plots de bal en knalde op doel waarna Barokzay er als de kippen bij was en de niet klemvaste bal tot 2-1 promoveerde. Bougrine: ,,Voor Ali was het wennen in de spits, mooi dat hij er twee maakt maar als spits moet hij egoïstischer zijn. Ik mis bij ASC een slimme nummer tien en verder proberen we de organisatie neer te zetten. Want de balans in het elftal moet beter. Ik wil graag leuke driehoekjes zien en de voorzetten en eindpasses moeten veel beter op dit niveau.’’

ASC: Lamrabette; Arroyo, Van Bergen, Goebel, Bakker, Fernane, Van Zandwijk, Wiering, Wagenaar, Hoogkamer (75. Hoogervorst), Barokzay.

Meer nieuws uit Sport Regionaal