Korfballers Tempo en Pernix blijven in de race om het kampioenschap

Rosa!!!

Rosa!!!© Taco van der Eb

Michel van Gent
Korfbal

Tempo en Pernix blijven in de race om het kampioenschap. De meeste andere teams moeten zich voorlopig tevreden stellen met een plaats in de middenmoot. Alle ploegen komen zaterdag voor het laatst in actie buiten.

Tempo heeft de eerste plaats in de hoofdklasse overgenomen van Wageningen. De Alphenaren wonnen het onderlinge duel overtuigend met 21-13. Zij moeten de koppositie met slechts twee verliespunten nog wel delen met Oost Arnhem. Coach Wouter Blok beschouwt de eerste veldhelft als een lange oefencampagne voor de Korfbal League, waarin Tempo straks debuteert. ,,Dit was een prima potje van onze kant, heel lekker voor ons zelfvertrouwen. Als wij als eerste afsluiten op het veld, geven wij in elk geval een signaal af voor de zaal, dat wij geen gemakkelijke tegenstander zijn”, stelde Blok tevreden vast.

Aanvankelijk gaf de thuisclub verdedigend nog te weinig druk (1-4), maar daarna nam zij het initiatief over. Tom Steenbeek (5), Edwin van der Weijde (3), Elma Schreuder (3), Anne Otte, Jelle en Martin Steenbeek bouwden via 5-5 en 10-7 (rust) een 15-8 voorsprong op. Daardoor was de topper al ver voor het tijd beslist.

Pernix blijft ongeslagen aan de leiding in de overgangsklasse na de zevende zege op Excelsior met 14-9. De selectie gaf in de ochtend nog een clinic voor zo’n honderd jeugdleden, maar dat bleek geen slechte voorbereiding. De thuisploeg domineerde van begin tot einde zonder groots te spelen. ,,Wij wisten dat het niet mooi zou worden, want zij verdedigen heel sterk achter. Maar we hebben heel geduldig aangevallen”, constateerde coach Elmer Coevert tevreden. Zijn ploeg besliste de wedstrijd door direct na rust van 9-5 naar 11-5 uit te lopen. Sven van Baggum (5), Debbie van Alphen (3) en Jaïr Korf de Gidts (2) scoorden meer dan eens.

Velocitas incasseerde juist de zevende nederlaag in dit veldseizoen tegen OVVO met 18-25. Het zal voor de Leiderdorpers heel moeilijk worden om nog aan degradatie te ontkomen. Mitchel de Boer (4), Ivar van Driel, Tom Glasbeek (2) en Sanne Glasbeek zorgden voor 9-10, maar een rake vrije bal betekende 9-11 bij rust. In het eerste kwartier na de pauze liepen de bezoekers uit naar 10-19.

Sporting Trigon kwam in de eerste klasse tegen Korbis niet verder dan een 14-14 gelijkspel. ,,Wij missen momenteel de kwaliteit om een hele wedstrijd goed te spelen. Het is niet anders”, constateerde coach John van Duuren dan ook teleurgesteld. Zijn ploeg moest eerst een 5-7 achterstand goedmaken (8-8 rust). Daarna bouwden Tim van Eijk (2), Mandy Bekooy, Janwillem van der Gugten en Ferry Janssen een 13-10 voorsprong op, maar in de resterende zeven minuten ging het bergafwaarts.

KZ Danaïden verloor in de tweede klasse op het nippertje tegen Furore met 16-17. De Leidenaars kampen in de eerste helft met een zwakke afvang en stonden steeds achter (0-1, 1-3, 5-8 rust). Na de paalwisseling draaide de aanval beter, maar op 9-9 en 11-11 volgden steeds twee tegentreffers op rij. Marco Blankenburgh, goed voor zes goals, Ilse Baak, Jara Kwakkenbos, Joey van Oevern en Jasper van der Vos brachten hun club even aan de leiding met 15-14 en 16-15.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.