Premium

Handballers HVV ’70 verspelen een 13-6 voorsprong en spelen alsnog gelijk

Handballers HVV ’70 verspelen een 13-6 voorsprong en spelen alsnog gelijk
Doelman Max van Smirren had een aantal waanzinnige reddingen.
© Foto Taco van der Eb
Voorschoten

,,We hebben er patent op’’, zei coach van HVV’70 Dick Gijsman lachend. Hij doelde op gelijke spelen. De 23-23 tegen GHV was alweer de tweede remise in het nog prille seizoen.

De puntendeling de Vliethorst in Voorschoten was dit keer onnodig. Bij rust stond de thuisploeg met maar liefst 13-6 voor. ,,De dekking stond perfect’’, zei Gijsman. Ook had HVV het geluk dat GHV voor rust geen deuk in een pak boter schoot. Veel schoten gingen ver over of naast het doel van Max van Smirren. En als de schoten wel geplaatst waren, stond Van Smirren zijn mannetje. Gijsman: ,,Max haalde er een paar waanzinnige ballen uit. Het waren er niet veel, maar die hij kreeg, hield hij.”

Na rust kwam GHV heel anders uit de kleedkamer. De spelers uit Goirle kwamen punt voor punt dichterbij. ,,Op zich speelden we nog best aardig. We stonden nog steeds drie punten voor halverwege de tweede helft, dus er was niets aan de hand. Tot de twintigste minuut van de tweede helft. Toen liep GHV het gat dicht en stond het 20-20. Daarna kon het twee kanten op.”

Een halve minuut voor tijd (stand 23-23) had HVV de bal. Een schot stierf echter in schoonheid. GHV kreeg daarna nog een vrije bal, maar die werd door de thuisploeg prima geblokt. ,,Zo’n voorsprong bij rust mag je natuurlijk nooit meer weggeven. We hebben nog steeds een smalle groep vanwege blessures. We konden daardoor niet aan het einde van de wedstrijd even wat veranderen door drie andere spelers erin te zetten. Helaas, maar het is zoals het is.”

Foreholte nam een punt mee uit Kwintsheul. Tegen het tweede van eredivisionist Quintus werd het 29-29. Coach Marc Klein kijkt met gemengde gevoelens op de wedstrijd terug. ,,Ik heb mooie dingen gezien. De dekking stond op zich heel goed. Maar we hebben te veel foutjes gemaakt en die werden afgestraft.’’

Die fouten maakten de Voorhoutsen zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht. In de eerste acht minuten miste Foreholte vijf grote kansen. Daardoor bleef de wedstrijd in evenwicht. ,,Als we die kansen hadden afgemaakt, dan hadden we meteen afstand kunnen nemen.”

In plaats daarvan werd de maximale voorsprong drie punten. Na 7-10 kwam Quintus echter goed terug tot 13-11. Foreholte leidde weer bij rust: 16-17. ,,Het golfde heen en weer. Na rust ook. De laatste vier minuten kwamen we er twee voor. Helaas werd het toch nog 29-29. Positief is dat we bij achterstand steeds terugkwamen, maar het is jammer dat we te veel fouten maakten en daardoor onze voorsprong niet konden behouden.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal