ROAC is elf uur onderweg maar keert puntloos terug uit Vlissingen

Tessa de Wekker
Vlissingen

Maar liefst elf uur was ROAC onderweg gisteren voor de uitwedstrijd in en tegen Vlissingen. Van kwart over negen ’s ochtends tot kwart over acht in de avond. ,,Elf uur, en nul punten’’, aldus trainer Hein Leliveld.

Het werd 2-0 voor de ploeg die vorig jaar nog in de hoofdklasse speelde. Toch had ROAC, vorig seizoen nog tweedeklasser, zomaar een punt mee terug in de bus kunnen nemen. ,,Dat was absoluut onverdiend geweest’’, zei Leliveld. ,,Op bijna alle posities heeft Vlissingen een betere speler dan wij.”

Na twintig minuten kwam ROAC met 1-0 achter. Daarna bleef de ploeg uit Rijpwetering in de wedstrijd. Leliveld: ,,Voor rust speelden we niet goed, maar in de tweede helft ging het beter. Het bleef maar 1-0.”

In het slot van de wedstrijd kreeg ROAC zowaar nog een aantal kansen, waarvan de kopkans van Freek Heemskerk uit een corner vier minuten voor tijd de grootste was. In plaats daarvan scoorde Vlissingen in de 94ste minuut de 2-0.

,,Terecht. Vlissingen stond laag op de ranglijst, maar dat was een vertekend beeld. Ik had al gehoord dat het een goede ploeg is, en dat kan ik nu beamen.”

De reis was een belevenis voor ROAC. ,,We hebben er een uitje van gemaakt met een lunch op de heenweg en toch een gezellige terugreis."

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.