Punt voor SJC, problemen voorAlphense Boys

Tessa de Wekker
Bussum

SJC speelde met 2-2 gelijk bij SDO. De Noordwijkers wisselden 35 erg goede minuten af met slordigheden en onoplettendheid.

,,Ik ben gematigd tevreden’’, zei trainer Florian Wolff. ,,SDO uit is niet gemakkelijk.”

SJC begon erg slordig en kreeg uit de kluts na een corner het eerste doelpunt tegen. De rest van de eerste helft speelden de Noordwijkers uitstekend en op slag van rust maakte Levy van Nispen gelijk.

Na de rust nam SJC de leiding via de negentienjarige centrale verdediger Nick Lim. Het was echter al snel weer gelijk. Aan het einde van de wedstrijd miste SJC nog een kans voor open doel.

Alphense Boys begint een beetje in herhaling te vallen. Opnieuw was de ploeg van Hein van Heek niet de mindere van de tegenstander, maar opnieuw verloren de Alphenaren. En fors ook dit keer. Bij Hollandia werd het 3-0.

,,Als je alleen de uitslag bekijkt, lijkt het alsof we zijn weggespeeld. Maar dat was absoluut niet het geval. Het resultaat blijft echter hetzelfde: geen punten’’, zei Van Heek.

Zijn ploeg begon niet goed maar trok na een poosje de wedstrijd naar zich toe en creëerde een aantal goede kansen. ,,Hun doelman hield hen op de been en Kees Tol schoot een keer tegen de paal’’, zei Van Heek.

Met nog één minuut te gaan tot de rust schreeuwde hij ’balbezit’ naar zijn manschappen. In plaats daarvan ging Alphense Boys nog een keer in de aanval. Balverlies leidde echter een Hoornse counter in, waaruit Hollandia vlak voor de pauze 1-0 maakte.

Meteen na de pauze zette Alphense Boys te weinig druk op een schutter, die uithaalde van buiten de zestien en de bal in de verre hoek krulde. Daarna kreeg Hollandia rood, maar in plaats van het gat te dichten, scoorde de thuisploeg nog een keer uit de counter. Van Heek: ,,Dit is geen pech meer. Het is een kwaliteit om doelpunten te maken en om ze in elk geval niet tegen te krijgen. Wij laten beide voorlopig niet zien.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.