Slordig DIOK gaat niet in de fout bij Castricum, The Bassets maakt het ’t Gooi lastig

Pieter van der Vliet
Sassenheim

In Sassenheim zullen ze zich deze week nog wel eens achter de oren krabben over de manier waarop The Bassets afgelopen zaterdag RC ’t Gooi liet ontsnappen. Aan de Vijfmeiweg werd het 24-26.

Tegen de vice-landskampioen speelden de Sassenheimers een volwassen pot rugby, iets dat het hondstrouwe publiek het afgelopen seizoen zo had gemist. De ploeg van playing-coach Storm Carroll speelde met passie en wist het de gasten uit Naarden erg lastig te maken.

Lolani Faveiva bracht samen met Mark van Loon de stand op 7-7, maar de thuisclub maakte te veel basisfouten om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hierdoor bleef RC ’t Gooi in het spoor. Van Loon, de man in vorm, schopte met twee penalty’s de ruststand naar 13-14.

In de tweede rondgang kreeg Alessio Podda geel en moest de thuisclub tien minuten lang met een man minder verder. In die tijd liep de tegenstander uit naar 13-21, toen weer Van Loon er met twee kicks 19-21 van maakte. In de slotminuten werd een uitlooppoging van RC ’t Gooi door een try van Podda met 24-26 te niet gedaan, maar miste Van Loon jammerlijk de conversie en deed The Bassets zichzelf te kort.

In Castricum won DIOK met 17-23 van de plaatselijke rugbyclub, maar dat ging niet van harte. Het werd vooral een wedstrijd van verkeerde keuzes maken. Van beide kanten was het spel nerveus en oogde daarom vaak slordig.

Dat kwam bij DIOK wellicht ook omdat naast tweede rijer Jordan Kersten (duim) ook zijn collega Chesney Crosby in de warming-up geblesseerd raakte aan zijn knie. Hierdoor ontstond een probleem met de line-outs die tot nu toe juist een vastigheidje zijn bij de Leidse hoofdmacht.

Het gevaar kwam vanuit de DIOK-driekwarten. Daan van der Avoird (twee try’s) en Leon Koenen mochten de Leidse aanvallen afronden en tekenden voor de 7-15 ruststand. Volgende domper was de hoofdwond van captain Ross Bennie Coulson, die de wedstrijd nog wel kon uitspelen. DIOK bleef de bovenliggende partij, creëerde meer kansen en liep na een dropgoal van Koenen en een geconverteerde vijfpunter van Tom Altink uit naar 10-23. Castricum kwam in de slotfase met 17-23 nog wel dichterbij, maar DIOK gooide de deur in het slot.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.