Premium

Eerste nederlaag voor FC Boshuizen: ’Stom, stom, stom’

Eerste nederlaag voor FC Boshuizen: ’Stom, stom, stom’
Dennis Hendriks kreeg er drie tegen bij FC Boshuizen.
© Foto Orange Pictures/Jack Wolters
Leiden

,,Stom, stom, stom.’’ Schuldbewust keek Dennis Hendriks voor zich uit. De doelman van FC Boshuizen dacht terug aan zijn te hoog geheven been dertien minuten na rust. Daarmee raakte hij Sammy Han, aanvaller van VUC. Die kreeg een strafschop, Hendriks kwam er vanaf met geel. En het derde tegendoelpunt van de middag.

De 0-3 betekende de definitieve capitulatie van FC Boshuizen. Niet dat VUC beter was deze zondagmiddag in Leiden. Wel slimmer, en op beslissende momenten doortastender dan de Leidenaars.

Hendriks, die afgelopen zomer overkwam van RKDEO, baalt als een stekker. Van de nederlaag, van het feit dat het voor geen meter liep bij zijn ploeggenoten en van zijn eigen domme actie. De doelman stond met de bal in zijn handen in het zestienmetergebied. Han rende als een bezetene op hem af. ,,Hij liep vol door. Ik wilde mezelf beschermen, maar ik deed mijn been veel te hoog. Niet zo slim. Frustrerend. Dat is denk ik een goede samenvatting van de middag.”

Die middag begon zo slecht nog niet voor de Leidenaars. De eerste 25 minuten had Boshuizen het betere van het spel. Het resulteerde in twee kansen, maar vaker stierf een actie in schoonheid. Na krap een half uur spelen werd Gerson Pisas aan de zijkant van het veld onderuit gehaald. Scheidsrechter Juroen Koene liet echter doorspelen en een paar momenten later lag de bal achter Hendriks.

Een paar minuten later lag een overtreding op weer Pisas aan de basis van het tweede Haagse doelpunt. Ditmaal werd hij in het strafschopgebied van VUC onderuit geschoffeld. Maar ook dit keer liet Koene doorspelen. Terwijl de spelers van Boshuizen nog liepen te vragen om een strafschop, pingelde Dominique Aries het hele veld over en schoot de bal schitterend in de kruising. ,,Natuurlijk werd Gerson neergeschopt. Maar daarna had negen man van ons kunnen voorkomen dat VUC de tweede maakte. Maar dat gebeurde niet’’, verzuchtte trainer Marcel IJzendoorn.

Even later kreeg Sohrab Safi zijn tweede gele kaart van de middag. ,,Misschien hadden we hem er eerder uit moeten halen’’, stak IJzendoorn de hand in eigen boezem. ,,Maar ik had niet verwacht dat hij een tweede kaart zou pakken. Zeker niet tien meter van de middenlijn. En toen ging de keeper ook de ploeg nog benadelen. Ik dacht: wat gebeurt hier? Tegen sommige dingen kun je niet op coachen’’, zei hij hoofdschuddend.

Jerone Goodett deed een kwartier voor tijd nog wat terug terug, maar het was te weinig en te laat.

Hendriks: ,,We stonden niet goed. Normaal is onze verdediging heel solide. We geven nauwelijks iets weg. Ik kreeg opeens veel te doen. We kunnen veel en veel beter, maar het kwam er niet uit.”

Ruim een half uur na het einde van de wedstrijd vlogen de harde woorden van spelers onderling nog door de Boshuizen-kleedkamer. IJzendoorn hoopt dat er nog iets goed voortkomt uit de nederlaag. ,,Prima dat ze boos zijn op elkaar. Hopelijk leren ze hier van. Maar ik had liever de drie punten gehad.”

FC Boshuizen: Hendriks, Winkelman, Neuteboom (68. Abdul), Adsalmis (46. Goodett), Owel, Safi, Sinteur (70. Cabrera Ortega), Zenzen, Bekooij, Pisas, Van Gils.

Meer nieuws uit Sport Regionaal