Bestuursvoorzitter Willy Spaan van LUMC kondigt zijn vertrek aan

Wilfred Simons
Leiden

Voorzitter Willy Spaan van de Raad van Bestuur van het LMC kondigt zijn vertrek aan. Sinds 2015 staat hij aan het hoofd van het academische ziekenhuis met 8300 werknemers, maar op 1 juni 2020 komt daar een einde aan, als hij met pensioen gaat.

In een persbericht omschrijft de Raad van Toezicht van het LUMC hem als ’toegankelijk’ en ’betrokken’ en prijst zijn bestuursstijl als ’helder en met een vooruitstrevende visie’. Daarnaast heeft hij verbindende kwaliteiten, en kon hij zo de samenwerking met de zorg- en andere partners in de en buiten de regio versterken. Daarnaast moest hij natuurlijk de academische kerntaken van het universitair medisch centrum bevorderen.

Spaans aankondiging komt ruim van tevoren. Hij doet dit om voorzitter Kees Linse (oud topman van onder meer Shell, BASF, Akzo Nobel, en tot dit jaar ook voorzitter van de Raad van Toezicht van TNO) van de Raad van Toezicht de gelegenheid te geven om een opvolger te benoemen. De wervings- en selectieprocedure is inmiddels begonnen.

Vanaf 1 juni volgend jaar stopt Spaan ook met het voorzitterschap van de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra. Het bestuur van het LUMC bestaat verder uit decaan Pancras Hogendoorn en bestuurslid Kim Smit.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.