Premium

NH Hotel Leeuwenhorst draait na brand weer nagenoeg als vanouds

NH Hotel Leeuwenhorst draait na brand weer nagenoeg als vanouds
Gasten vertrekken zondagmorgen vroeg nadat er brand was geweest in het hotel.
© Archieffoto Flashlight Fotografie
Noordwijkerhout

NH Hotel Leeuwenhorst in Noordwijkerhout draait na een bewogen weekeinde bijna weer op volle toeren. Een beperkt aantal kamers kan niet worden gebruikt omdat het deel rond de sauna en daarmee de toegang tot deze slaapvertrekken is afgezet. Die gasten zijn in andere hotels in Noordwijk ondergebracht.

Zaterdagavond en zondagmorgen moesten gasten van het hotel tot twee keer toe hun kamers verlaten. Eerst was er sprake van rookontwikkeling in een van de liften, later brak er brand uit in een kelder bij de sauna. Volgens een woordvoerster van het hotel is het erg onwaarschijnlijk dat er enig verband bestaat tussen beide incidenten. De rook in de lift was het gevolg van verhitting van olie in het machinale gedeelte. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

De komende dagen is het wellnessgedeelte van het hotel vanwege schoonmaakwerkzaamheden ontoegankelijk voor gasten, waarmee ook een aantal kamers onbereikbaar is geworden. Maar voor de rest draait NH Hotel in Noordwijkerhout weer als normaal. ,,Alle overige ruimtes zijn beschikbaar en de gasten kunnen gebruik maken van andere liften in het hotel’’, aldus de woordvoerster. Ze zegt blij te zijn dat de ontruiming van het hotel goed is verlopen dankzij de veiligheidsprotocollen en de samenwerking met de veiligheidsdiensten.

Lees ook: NH-hotel Noordwijkerhout opnieuw ontruimd na brand [video]

Brandweer, politie en ambulancedienst rukten zondagmorgen massaal uit om bijstand te verlenen. Na de ontruiming van de hotelkamers zijn gasten opgevangen in het restaurant, maar veel klanten die op zondag toch al zouden uitchecken zijn wat vroeger op pad gegaan. De kamers waren enkele uren niet beschikbaar omdat de ruimtes eerst moesten worden geventileerd. Bij de brand raakte niemand gewond.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.