Opmerkelijke verdwijning bij Groene Draeckpad; vergeefse zoektocht

© Foto’s: Toon van der Poel

1 / 6
Binnert Jan Glastra
Voorschoten

Een opmerkelijke verdwijning dinsdagochtend aan het Groene Draeckpad langs huis Ter Wadding in Voorschoten, vlakbij de aansluiting met de Stevenshofdreef in Leiden. In de vroege uurtjes stond bij een bankje een zwarte opoefiets netjes op de standaard geparkeerd, met ernaast een rugzak en een open rolkoffertje vol spullen. Precies zoals het zou staan als de berijder even op het bankje wilde uitrusten. Behalve dan dat van de fietser ieder spoor ontbrak.

Brandweer en politie kregen een melding van deze aparte situatie. Kort na 04.00 uur waren zij ter plaatse en zetten zij de directe omgeving rond het bankje af om in naastgelegen bosjes en sloten te kunnen zoeken. Het zou immers kunnen dat de fietser daarin tot een noodlottig eind gekomen was. De zoektocht leverde geen resultaat op.

De politie is er inmiddels wel achter naar wie zij op zoek zijn. Onderzoek naar de inhoud van de koffer en de rugzak, bracht in de loop van de ochtend uitsluitsel. Het gaat volgens de politie om een man van wie bekend is dat hij een zwervend bestaan leidt. De zoektocht naar zijn huidige verblijfplaats gaat daarom door.

De opoefiets is zwart, heeft een ruin zadel en bijpassende handvatten. Voorop zat met elastieken bagagebinders een kratje vast.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.