Premium

Jongerencentrum Pleyn 68 in Hazerswoude Groenendijk wellicht ’ingepakt’

Jongerencentrum Pleyn 68 in Hazerswoude Groenendijk wellicht ’ingepakt’
Hazerswoude-Rijndijk

Het ’inpakken’ van Pleyn 68 in Hazerswoude Groenendijk is een van de opties die de gemeente Alphen aan den Rijn onderzoekt om geluidsoverlast van het jongerencentrum annex buurthuis te beperken.

Dat blijkt uit de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van D66.

B en W willen Pleyn 68 isoleren met een extra bouwlaag om het bestaande gebouw aan de Rijndijk. Ze spreken over een ’doos-in-doosconstructie met extra aandacht voor de entree’. Het huidige jongerencentrum verdwijnt achter een nieuwe gevel en krijgt dan ook een nieuwe ingang.

Dit moet voorkomen dat toekomstige buren, in de nog te bouwen woonwijk Nieuw Rein op het voormalige Avery-Dennisonterrein, last ondervinden van disco-avonden in Pleyn 68.

Verder denkt het college aan ’organisatorische maatregelen’, zoals het ’beheersen van het geluidvermogen in de zaal en eventueel (elektronisch) begrenzen’.

Binnenkort verschijnt een, in opdracht van de gemeente gemaakte, rapportage van de Antea Group waarin alle maatregelen staan. Een conceptversie van het stuk is al gemaakt, maar is nog voor eventuele ’laatste opmerkingen’ naar de Omgevingsdienst Midden Holland gestuurd.

’We zullen vervolgens met Pleyn 68 en VOF Rijndijk 86 in overleg treden over de te nemen maatregelen en de verdeling van de kosten’, schrijven B en W verder. VOF Rijndijk 86 is de ontwikkelaar van Nieuw Rein, een woonwijk die zo’n honderd huizen gaat tellen.

Doos

Ben Oostdam, voorzitter van de Stichting Buurthuis Pleyn 68, is bekend met idee van een extra schil om het bestaande gebouw, maar heeft nog geen idee of deze oplossing een goede is. ,,Dat moeten we eerst eens goed bekijken als de plannen bekend worden. Je hebt natuurlijk ook mooie ’dozen’. En verder gaat het ook om de kosten. Maar we hebben nog geen rapportage gezien. We wachten er al weken op.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.