Disco-iconen Sheila E. en The Real Thing binnenkort te zien in Leids poppodium Gebr. de Nobel

Theo de With
Leiden

Oude tijden herleven in Gebr. de Nobel. Zowel Sheila E. als The Real Thing treedt op in het Leidse poppodium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sheila E is komende zaterdag te zien bij Gebr. de Nobel. In de jaren 80 scoorde ze megahits met de nummers ’The glamorous life’ en ’A love bizarre’. Ze wordt gezien als een van de succesvolste percussionisten ter wereld.

Als dochter van de beroemde jazz-percussionist Pete Escovedo kreeg ze de liefde voor drums en conga’s met de paplepel ingegoten. Toen Prince zich ook nog eens over haar ging ontfermen raakte haar carrière in een ware stroomversnelling. Tot begin jaren 90 maakt Sheila E. deel uit van de begeleidingsband van Prince. Haar concert in Leiden is inmiddels uitverkocht.

Voor het optreden van The Real Thing op vrijdag 8 november zijn nog wel kaarten beschikbaar. Deze Britse band was vooral in de jaren 70 succesvol. Van platen als ’You to me are everything’ en ’Feel the force’ werden miljoenen exemplaren verkocht.

De band bestond oorspronkelijk uit vier leden, maar is nu gedecimeerd tot het duo Dave Smith en Chris Amoo. Broer Eddie Amoo en Ray Lake zijn inmiddels overleden. The Real Thing komt naar Leiden met een vijfkoppige band en zal ook covers spelen van onder meer Kool & the Gang en Chic.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.