Warmond staat komende week bol van kunst en cultuur

Cabaretière Daniëlle Schel vorig jaar tijdens het huiskamerfestival in Warmond.

Theo de With
Warmond

Waar een klein dorp groot in kan zijn. Warmond staat de komende week bol van kunst en cultuur.

In Leiden mag dan momenteel alles om Rembrandt draaien; de Kunstweek Warmond staat in het teken van Jan Steen. De schilder woonde een jaar of vijf in het dorp.

De kunstweek opent morgenavond met een plaatselijke versie van het tv-programma ’Maestro!’ Zes bekende inwoners krijgen de kans om in theater Het Trefpunt een orkest te dirigeren. Onder anderen burgemeester Carla Breuer waagt zich eraan. ’Maestro!’ begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

De officiële opening van de kunstweek is op zaterdag op het dorpsplein. Kunstenares Nicoline Heemskerk maakt samen met basisscholieren een levensgrote reproductie van een schilderij van Jan Steen. Er is muziek en een rondleiding langs de ramen van de Dorpsstraat, waar tal van kunstenaars werk exposeren onder het motto Gluren bij de Buren.

Op zaterdagavond is er een bijzonder concert in de protestantse kerk van Warmond. Het Monward Consort waagt zich aan het spelen van filmmuziek. Op het programma staan melodieën die speciaal voor films zijn gecomponeerd, maar ook klassieke muziek die in films is gebruikt. In de kerk worden beelden uit de betreffende films vertoond. Het concert ’Monward goes Hollywood’ begint zaterdagavond om 20.15 uur.

Op zondag 3 november is dichter Vrouwkje Tuinman te gast in het Oude Raadhuis. Zij vertelt van 12.00 tot 13.30 uur over haar nieuwste dichtbundel ’Lijfrente’. Later die middag worden in de galeries De Pomp en het Oude Raadhuis twee nieuwe exposities geopend.

Een tweede schrijver komt op vrijdag 8 november naar Warmond. Peter Buwalda wordt in Het Trefpunt geïnterviewd door Michiel Noordzij. Het literair café begint om 20.00 uur.

Een dag later, op zaterdag 9 november, zijn Wendy Roobol en Ursula Dütschler in Het Trefpunt te zien met hun voorstelling ’Mozarts mooie meiden’.

De Warmondse kunstweek wordt op zondag 10 november afgesloten met een huiskamerfestival. Het aantal deelnemende huiskamers is in vergelijking met vorig jaar gegroeid van drie naar zes. Het publiek kan daardoor kiezen uit twee routes. Ze krijgen op hun route drie voorstellingen van een half uur te zien. Cabaretières Kirsten van Teijn en Lonneke Dort, zanger Siebe Palmen, verhalenverteller Harpert Michielsen en de muzikale ensembles De Breek en de Jazzperados zijn de artiesten die voor de editie van 2019 zijn gestrikt.

Kunstweek Warmond, vrijdag 1 november t/m zondag 10 november, meer informatie: www.kunstweekwarmond.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.