Premium

Ter Leede klopt FC Lisse in Bollenstreekderby: ’Zij de bal, wij de punten’ [video]

Ter Leede klopt FC Lisse in Bollenstreekderby: ’Zij de bal, wij de punten’ [video]
Lisse

’Zij de bal, wij de punten’. Dat werd zaterdag meer en meer de slogan, waarmee Ter Leede in de Bollenstreekderby met FC Lisse de voor rust verkregen 0-2 voorsprong over de streep trachtte te trekken. Die opzet slaagde, ondanks een enorm veldoverwicht van de thuisclub.

Door de zege klom Ter Leede, dat nu zeven duels op rij ongeslagen is, naar de zevende plek op de ranglijst. Voor FC Lisse, de laatste weken opgerukt naar een plek in de middenmoot, wordt het weer oppassen geblazen. De equipe van trainer Robbert de Ruiter heeft slechts vier punten meer dan het op een degradatieplek bivakkerende GOES.

De geel-blauwen waren in de burenruzie op Ter Specke veelal de bovenliggende partij, maar trokken desondanks aan het kortste eind.

,,We spelen graag aanvallend voetbal en dat hebben wij ook vandaag gedaan. We waren dominant, maar verzuimden de trekker over te halen. Al in de eerste paar minuten hadden we een paar keer kunnen scoren. We wisten dat zij het vooral van de omschakeling moesten hebben. Zo konden zij profiteren van twee foutjes bij ons”, baalde De Ruiter.

Zijn ploeg trok vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief naar zich toe en dook meteen een paar keer dreigend op voor het doel van Michael Bekkers. Pogingen van Oussama Siali en Brayan Calcedo Mosquera sorteerden echter geen effect en de mee naar voren gekomen Jeffrey Pérez Stoof kwam een paar keer centimeters te kort om voorzetten binnen te knikken.

Ter Leede klopt FC Lisse in Bollenstreekderby: ’Zij de bal, wij de punten’ [video]
Mo Adouch (FC Lisse) probeert Ter Leede-aanvaller Ian van Otterlo de bal te ontfutselen.
© Foto Orange Pictures/Hans van der Valk

Het eerste schot tussen de palen aan de andere zijde was meteen raak. Mo Adouch verkeek zich op een verre vrije trap van Jordly Petronia, waardoor Robert Steemers een vrije doorgang werd geboden: 0-1. Het was al de zesde competitiegoal van de flankspeler.

,,Dat wij zo op voorsprong kwamen, kwam mooi uit. We hadden het onwijs moeilijk met het veld. Het lukte ons nauwelijks twee of drie keer naar elkaar over te spelen. Maar door strijd te leveren, elk duel te willen winnen en de ruimtes klein te houden konden we overeind blijven”, verklaarde aanjager Toon Zwetsloot.

Vruchteloos

De Sassenheimers koesterden de voorsprong en verdubbelden de marge, nadat pogingen van Siali en Tom Noordhoff om iets aan de achterstand te doen vruchteloos bleken. Ian van Otterlo was weer eens de gevierde man. Na een fraaie pass van Zwetsloot troefde de middenvelder zowel Lars Rauws als doelman Erik Cummins af. Daarmee was het met de offensieve daden van de bezoekers grotendeels gedaan.

Ter Leede moest zich veelal beperken tot verdedigen en deed dat met verve. ,,Wij kiezen ervoor om het eerst defensief op orde te hebben en het zo de tegenstander moeilijk te maken. We moeten in aanvallend opzicht nog stappen maken. Dat komt nog wel. Het stond vandaag achterin prima bij ons, al was het wel oppassen bij al die vrije trappen en hoekschoppen tegen”, aldus Ter Leede-coach Steef Roodakkers.

Zijn team had ook over geluk niet te klagen. Zo trof de bij één van de vele Lisse-hoekschoppen mee naar voren gekomen Boyd Stevens de lat, waarna een inzet van Kübilay Köylü door een inglijdende verdediger werd geblokt en verzuimde de doorgebroken Rik Vermeulen de spanning in de wedstrijd terug te brengen.

Hij strandde, na een fraaie actie van Köylü, op de sterk keepende Bekkers. Dit tot verdriet van De Ruiter: ,,Wij waren voetballend de betere ploeg, maar dat telt niet. We schieten ze er niet in. Dan verdien je ook niet meer.”

FC Lisse-Ter Leede 0-2

20. Steemers 0-1, 37. Van Otterlo 0-2.

FC Lisse: Cummins, Adouch, Rauws, Stevens, Pérez Stoof (79. Verweij), Klijbroek, Siali, Noordhoff, Aït Afkir, Vermeulen, Köylü (76. Duindam).

Ter Leede: Bekkers, Petronia, Boelee, Hoekstra, Darrazi, Robertson, Zwetsloot, Van Otterlo, Calcedo Mosquera (54. Echahbouni), Limon (69. Van den Berg), Steemers (81. Van der Lans).

Meer nieuws uit Sport Regionaal