Na zware schouderblessure dreigt nieuw blessureleed voor hockey-international Jorrit Croon uit Leiderdorp

Na zware schouderblessure dreigt nieuw blessureleed voor hockey-international Jorrit Croon uit Leiderdorp
Jorrit Croon van Bloemendaal.
© Archieffoto
Bloemendaal

Hockeyer Jorrit Croon van Bloemendaal raakte zondag in de competitiewedstrijd tegen Amsterdam geblesseerd aan zijn linkerknie. De international uit Leiderdorp was net terug van een zware blessure.

Na drie minuten spelen ging Croon in het Wagenerstadion de combinatie aan met Thierry Brinkman en vuurde vervolgens de bal met de backhand richting Amsterdamse doel.

Het werd net geen treffer, maar Croon stortte na de actie kermend van pijn ter aarde en kon niet verder. De komende dagen moet de ernst van de blessure duidelijk worden.

De blessure is een nieuwe tegenvaller voor de 21-jarige international, die eerder dit jaar in de halve finale van de Pro League tegen België, na een botsing met Simon Gougnard, zwaar geblesseerd raakte aan een schouder.

Drie maanden stond Croon aan de kant, waardoor hij onder meer het EK in België en het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) miste. Vier weken geleden, in de competitiewedstrijd tegen Tilburg maakte Croon, die sinds 2018 bij Bloemendaal speelt, zijn rentree in de ploeg van coach Michel van den Heuvel.

Bloemendaal won in het Amsterdamse Bos met 1-2 van aartsrivaal Amsterdam. Na acht competitiewedstrijden is de landskampioen nog steeds de ongeslagen lijstaanvoerder.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.