Foreholte speelt sterk slot en neemt winst mee uit Emmen

© Archieffoto

Tessa de Wekker
Emmen

Foreholte nam twee punten mee uit Emmen. Tegen E&O werd het 29-31.

De Voorhoutsen dankten die overwinning met name aan een sterk slot. Met nog tien minuten te gaan stond Foreholte vier punten achter (26-22), maar vanaf dat moment begon het te lopen bij de ploeg van Mark Klein. ,,We hadden na rust weer onze traditionele dip. Een aantal speelsters dacht dat we die niet meer te boven kwamen, maar met een time-out is dat toch gelukt. Opeens vielen de scores wel en verdedigden we nog strakker. Daardoor ging E&O meer fouten maken.”

In een mum van tijd had Foreholte de achterstand omgebogen in een voorsprong van drie punten en met nog drie minuten op de klok speelde de ploeg de wedstrijd gecontroleerd uit. ,,Het slot van de wedstrijd was een pluim waard. We speelden rustig, niet gehaast. Echt hartstikke goed gedaan’’ aldus Klein.

Hoewel Foreholte de hele wedstrijd achter heeft gestaan, had de coach geen moment het idee dat zijn ploeg moest verliezen van E&O. ,,E&O was niet beter dan wij. Uiteindelijk bleken wij mentaal sterker.”

Ook HVV ’70 won, met 20-31 van nummer laatst Aristos. De Amsterdammers degradeerden vorig seizoen uit de eredivisie en lijken bezig aan een vrije val. Ze verloren tot nu toe alle wedstrijden en hebben een doelsaldo van -130.

Dat beeld vertekent iets, zei HVV-trainer Dick Gijsman. ,,Een aantal wedstrijden speelden zij maar met vijf spelers en een keeper. Tegen ons hadden ze wel een complete ploeg. En ze kunnen echt wel handballen. Het was dus oppassen geblazen.”

De Voorschotenaren namen meteen afstand, maar verzuimden te blijven verdedigen. ,,We dachten dat we er al waren, maar daardoor kwamen zij terug’’, zei Gijsman. Na rust ging HVV offensief verdedigen, waardoor de twee goede schutters van Aristos er niet meer aan te pas kwamen en HVV snel uitliep.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.