Nachtelijke afsluitingen N11 gaan toch door, ondanks protesten

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Ondanks verzet vanuit Boskoop, waar de hefbrug is gestremd, gaan de nachtelijke afsluitingen van de N11 de komende twee weekeinden door.

Rijkswaterstaat zet wel extra personeel en materieel in om verkeersoverlast in Boskoop en Hazerswoude-Dorp te beperken. Ook doet de dienst haar best om de weg eerder open te stellen.

De N11 gaat in twee etappes dicht om onderhoudswerkzaamheden aan de weg te verrichten. Het wegdek tussen Zoeterwoude-Rijndijk en Alphen aan den Rijn gaat vrijdag 8 november dicht van negen uur ’s avonds tot zaterdag 9 november twaalf uur ’s middags. Het weekeinde daarop gaat de weg tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven dicht van negen uur ’s avonds tot twaalf uur ’s middags.

Vanuit Boskoop kwam de afgelopen weken het verzoek om de werkzaamheden uit te stellen, in verband met de gestremde hefbrug over de Gouwe en de omleidingen die dat tot gevolg hebben. Automobilisten zijn hierdoor afhankelijk van de N11.

Ook voor inwoners van Hazerswoue-Rijndijk zijn de afsluitingen hinderlijk, omdat zij al te maken hebben met een afsluiting van de Rijndijk tussen de Gemeneweg en Pleyn 68 in Groenendijk.

Vorstperiode

Rijkswaterstaat komt echter tot de conclusie dat uitstel niet verstandig is. Werk aan de weggedeelten moet bij voorkeur voor de vorstperiode klaar zijn. Bovendien zijn de afsluitingen volgens de dienst maar van korte duur.

Omleidingsroutes voeren automobilisten in beide weekeindes over de A12 en de A4. Rijkswaterstaat denkt dat ze tijdens de afsluitingen een kwartier tot dertig minuten langer nodig hebben om hun doel te bereiken.

Rijkswaterstaat vernieuwt het asfalt op de N11, reinigt kolken en goten, pleegt onderhoud aan de pompkelder van het Alphenaquaduct, verlaagt bermen en verbetert de verlichting.

De hefbrug in Boskoop is nog tot 18 november dicht wegens werkzaamheden. De provincie werkt onder meer aan versteviging van de brug over de Gouwe, die op 10 oktober werd afgesloten wegens een ’onveilige constructie’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.