Premium

Studenten Hogeschool Leiden hebben vaak stress en vinden studie ’niet goed haalbaar’

Lector Carolien Gravesteijn van de Hogeschool Leiden bedacht het programma ’Levensvaardigheiden voor studenten’, dat stress moet voorkomen door studenten te leren samen te werken en doelen prioriteiten te stellen.
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

Studenten van de Hogeschool Leiden zeggen vaak dat zij het lesprogramma van hun school niet of niet goed ’haalbaar’ vinden. Dat stelt de redactie van de in Leiden gevestigde Keuzegids vast op basis van gegevens uit de Nationale Studentenenquête 2018.

Volgens de Keuzegids, die afgelopen week de Keuzegids HBO 2020 publiceerde, zijn de antwoorden die studenten geven op de vraag of zij hun studie ’haalbaar’ vinden, een maat voor studiestress. Aan de Hogeschool Leiden en de Hogeschool van Amsterdam vinden studenten hun opleiding het minst haalbaar. Zij ervaren, zegt de Keuzegids, meer stress dan studenten aan andere hogescholen. Veel gunstiger scoren de hogescholen buiten de Randstad, zoals Hogeschool Zeeland, Stenden, Avans, de Breda University of Applied Sciences en Hanzehogeschool Groningen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.