Brouwerstraat Rijnsburg krijgt excuses gemeente

Brouwerstraat Rijnsburg krijgt excuses gemeente
De drukke en gevaarlijke Brouwerstraat.
© Archieffoto
Rijnsburg

De situatie in een van de gevaarlijkste wegen van de gemeente Katwijk komt op 19 december tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering aan de orde. Bewoners van de Brouwerstraat in Rijnsburg kunnen daar hun verhaal doen, terwijl wethouder Rien Nagtegaal ingaat op mogelijke oplossingen om de verkeersdrukte te verminderen.

Het Rijnsburgse gemeenteraadlid Jonathan de Mooij (CDA) opperde eerder dit jaar, verpakt in schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur, een grote hoeveelheid veiligheidsmaatregelen. Uit de antwoorden bleek toen dat er geen vrachtwagenverbod komt in de Brouwerstraat, en dat ook een rigoureuze maatregel als een ’zinkpaal’ wordt uitgesloten.

Vier vragen over de mogelijkheden van verregaande en desnoods tijdelijke maatregelen bleven toen onbeantwoord. Nadat de Rijnsburger vorige maand vroeg of er nog wat van kwam, kreeg hij een excuusbrief, met de mededeling dat het onderwerp in december alsnog op de raadsagenda wordt gezet. Vanwege de ’beperkte ambtelijke capaciteit’ en de ’veelheid aan belangrijke onderwerpen op het gebied van verkeer’ was het blijven liggen.

Het gemeentebestuur betreurt het dat De Mooij niet actief is geïnformeerd over die vertraging en gaat dat bij de omwonenden en andere belanghebbenden nu wel doen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.