Premium

Rechter stemt in met groter huis Noordwijk

© Archieffoto
Den Haag/Noordwijk

De Raad van State geeft het groene licht voor de verbouwing van een woning aan de Prins Hendrikweg in Noordwijk. Volgens de buurman en -vrouw wordt daarmee de architectuur van de omgeving aangetast, en had de gemeente Noordwijk geen toestemming mogen geven voor de verbouwing.

In de jaren zeventig werden drie woningen aan de Prins Hendrikweg in dezelfde stijl gebouwd, tegen de duin op, ieder op een andere hoogte. Het ontwerp was afkomstig van het Architectenbureau Van Manen. De bewoners die een extra verdieping willen bouwen, wonen in de laagst gelegen woning. Hun klagende buren zitten op het tweede niveau, en dan woont er nog een vrouw op het derde niveau.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.