Premium

In 60 seconden: #Puppyspam

In 60 seconden: #Puppyspam

Ze zat dicht tegen haar aangedrukt op de bijrijdersstoel, terwijl de snelweglampen tussen Brasschaat en Breda boven haar hoofd voorbij flitsten. Van de straat in Roemenië via een opvanghuis naar een poppenhuisje in de Professorenwijk: haar vier maanden oude leven in een notendop.

Bij thuiskomst was er een korte ontmoeting met de kat, die sinds dat moment boven woont. Toen moest er een echte naam voor haar komen, ten teken dat ze ook echt bij ons hoort (en omdat we de gegeven naam Nina niet geslaagd vonden). Een besluit dat bijna verzandde in het democratiseringsproces dat ons gezin al jaren doormaakt.

Met haar postuur en blik van een babyhertje was Bambi lang favoriet, tot bij mij het beeld doordrong van een grijzende man die in Cronesteijn voortdurend ’Bambi! Bambi!’ roept. Het is Neela geworden.

Nu wanen wij ons in een parallelle samenleving. Waar ik dacht de buurt goed te kennen, zie ik bij het uitlaten van onze adoptiehond ineens nieuwe gezichten. We begroeten elkaar allemaal, net als motorrijders en wielrenners. Hondenbezitters hebben ook hun eigen internet, met bijvoorbeeld websites voor hondvriendelijke stranden in Italië.

En kennelijk is het onderschrift ’opruimplicht’ op het bord ’Losloopgebied’ niet goed leesbaar, hoewel het gras aan de rijkere kant van het water, in de Burgemeesterswijk, daadwerkelijk groener is.

Op voorspraak van mijn vrouw hangt er in huis intussen ook een puppycam, om te kijken wat ze doet als ze alleen is (waar we haar in moeten oefenen). Desnoods zetten hem ook even aan als de kinderen alleen thuis zijn, want dat democratiseren moet ook weer niet te ver doorslaan.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.