Funked Up laat publiek voor 25ste keer swingen

Broken Brass Ensemble.
© Publiciteitsfoto
Leiden

Op 24 oktober 2008 was de eerste editie. Vanavond wordt Funked Up voor de 25ste keer gehouden. Tijd voor een feestje!

Organisator Peter Knoppert heeft met zijn muziekfestival gezworven langs een aantal plekken in Leiden. Na muziekhuis Q-bus, het LVC en Gebr. de Nobel heeft Funked Up nu zijn thuisbasis in Scheltema. In de voormalige dekenfabriek kunnen drie zalen worden gebruikt. Knoppert richt zich op funk, soul, jazz, afro, hiphop, reggae en cross-overs van deze muzikale genres. Voor de editie van vanavond werkt hij samen met het Leiden International Film Festival.

Het achtkoppige Broken Brass Ensemble is een van de acts die vanavond in Scheltema is te zien. De musici hebben de brassmuziek opnieuw uitgevonden en weten met hun muziek het publiek op te zwepen.

Newärk bestaat uit zes jonge muzikanten, die voorheen als Funkanizers door het leven gingen. Ze spelen nog steeds funkmuziek. De KiloKnallers zorgen voor een portie ska op Funked Up.

Het gloednieuwe Mungo Bungo treedt ook op en laat zich beïnvloeden door muziek uit Afrika en de Balkan. Strik & Strak zijn vanavond ook van de partij om plaatjes te draaien in Scheltema. Zij zijn in die 25 edities de vaakst geboekte act op Funked Up.

Funked Up, vrijdag 8 november, 20.30 uur, Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.