Bondscoach Zane Gardiner geeft zes DIOK-rugbyers een basisplek

Landskampioen DIOK is hofleverancier voor Oranje.
© Archieffoto
Leiden

DIOK is hofleverancier voor de nationale rugbyploeg die het vanmiddag opneemt tegen Oekraïne. Bondscoach Zane Gardiner selecteerde maar liefst acht spelers van de Leidse landskampioen.

De als bondscoach debuterende Gardiner heeft voor zes spelers van DIOK een basisplaats gereserveerd. Robin Moenen, Ross Bennie-Coulson, Tom Altink, Wolf van Dijk, Mees van Oord en Siem Noorman staan vanmiddag in de basis bij de eerste wedstrijd in de ’Rugby Europe Trophy Poule’. Jake Stamenkovic en Benjamin Garcia beginnen tegen Oekraïne op de bank. Voor Garcia is het de eerste keer dat hij is opgeroepen voor de nationale ploeg. Chesney Crosby viel op het laatste moment af.

Bondscoach Gardiner, die deze zomer Gareth Gilbert opvolgde, begon met een trainingsselectie van 38 spelers. Uiteindelijk zijn er vijftien spelers afgevallen. DIOK-winger Daan van der Avoird, die aan een sterk seizoen bezig is, behoorde niet tot de trainingsselectie.

Storm Carroll is de enige vertegenwoordiger van The Bassets. De playing coach van de Sassenheimers begint tegen Oekraïne op de bank. Blake Nightingale, Lucas Puts en Amir Rademaker overleefden de definitieve schifting niet.

Oekraïne eindigde vorig seizoen bovenaan in de Europe Conference 1 North en promoveerde daardoor naar de Europe Trophy. Op 23 november wacht de tweede poulewedstrijd voor de Nederlandse rugbyploeg. Dan gaat de formatie van Gardiner op bezoek bij Duitsland.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.