Voorschoten ’97 pikt drie punten van ongeslagen koploper Poortugaal

Peer van Paasen.
© Archieffoto
Poortugaal

Dat Voorschoten ’97 als debutant geen modderfiguur slaat in de eerste klasse werd al eerder duidelijk, maar de ploeg van trainer Theo Ducaneaux baarde op de achtste speeldag opzien door Poortugaal met 1-2 te verslaan. De koploper was nog foutloos.

Door deze fraaie overwinning schoof Voorschoten ’97 op naar de gedeelde vierde plaats. Middenvelder Peer van Paasen werd de matchwinnaar voor de geelgroenen. ,,We waren niet onder de indruk van de tegenstander en speelden lekker vrijuit. De organisatie stond goed bij ons en dat is eigenlijk al vanaf het begin van het seizoen zo.”

Toch nam de thuisploeg de leiding vanuit de kluts. Het duurde vervolgens lang voordat de bezoekers op gelijke hoogte konden komen. ,,Net als voor de rust waren wij ook daarna de bovenliggende partij. Poortugaal kwam er zelden meer uit en zij waren alleen maar bezig om de voorsprong te behouden. Nick Guijt vond een gaatje voor de gelijkmaker en we voelden dat er meer in zat. Benjamin Beumer zette voor en die bal werd door hen niet goed weggewerkt. Zo kon ik uithalen voor de 1-2.’’

De Voorschotenaren misten zelfs nog een kans op de 1-3 via Chris Guijt, maar de zege kwam niet meer in gevaar. ,,Ik geloof niet dat er iets op deze winstpartij af te dingen valt’’, aldus Van Paasen. ,,We hebben laten zien dat we prima mee kunnen in deze klasse. We willen meedoen in de top vijf en dat is gezien onze kwaliteiten een reële inschatting.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.