Ruime zege basketbalsters Grasshoppers

Katwijk

Een week aan topduels leverde de vrouwen van Sportiff Company Grasshoppers winst en verlies op.

Daarmee kwam het Katwijkse team op een vierde plaats in een topvier waar de verschillen minimaal zijn. Barendrecht, Bemmel en Landsmeer hebben allen vier verliespunten, Grasshoppers heeft er twee meer.

Het team van coach Axel Gouw verloor woensdag nipt in Barendrecht (75-72), in een wedstrijd waarin het minder dan een minuut voor tijd nog aan de goede kant van de score stond. In dat duel maakte Ilse Kuijt haar rentree na wekenlang aan de kant te hebben gezeten. ,,Dat was wennen’’, zei Gouw. ,,De hele rotatie is anders, het duurt even voor iedereen weet waar zij aan toe is. Maar het is een luxeprobleem.’’

In de thuiswedstrijd tegen Den Helder vielen de puzzelstukjes al meer op hun plaats. De bezoeksters misten bovendien drie belangrijke krachten, en de tactische trucs van coach Mario Bennes werden door Grasshoppers makkelijk opgelost.

Gouw kon makkelijk doorwisselen, en kreeg ook van zijn reservespeelsters, zoals Tamlyn de Groot en Rosalie Aandewiel, een flinke bijdrage. ,,Wij speelden bij vlagen mooi basketbal’’, zei de coach. ,,Het is nog wel zoeken naar de juiste samenstellingen, dat laten de cijfers zien. Het is niet dat sommigen slecht spelen, het gaat erom de goede combinaties te maken van speelsters die met elkaar in het veld staan.’’

Komend weekeinde zijn er geen wedstrijden in de vrouweneredivisie. Dat komt omdat het Nederlands team donderdag een EK-kwalificatiewedstrijd speelt. Namens Grasshoppers zijn Karin Kuijt en - voor het eerst - Noor Driessen geselecteerd voor het duel met Hongarije, dat donderdag in Amsterdam wordt gespeeld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.