Tekening van Alphense kunstenaar Arno Blom naar internationale tentoonstelling ParaArt in Tokyo

Arno Blom geconcentreerd aan het werk.
© Foto Marianne Melgers
Alphen aan den Rijn

Een tekening van Arno Blom is te zien op een internationale expositie in de Japanse hoofdstad Tokyo. Het gaat om de ParaArt, waarbij werk van kunstenaars met een beperking wordt tentoongesteld.

Arno Blom heeft het syndroom van Down en werkt in het Atelier Verfstreken, een dagbestedingsproject van Ipse de Bruggen. ,,Hij maakt heel gedetailleerde tekeningen’’, zegt Marianne Melgers uit Leiden, een van de begeleiders van Verfstreken. ,,Meestal tekent hij mensen en landschappen. Hij maakt een opzet met heel veel kleine vakjes, die hij vervolgens met verschillende kleuren inkleurt.’’

Het Outsider Art Museum in Amsterdam heeft recent zes of zeven tekeningen van de geboren en getogen Alphenaar gekocht voor de collectie. Elk jaar doet het museum mee aan ParaArt in Tokyo en dit jaar werd ervoor gekozen een landschapstekening van Blom in te sturen. Daarmee komt zijn werk onder de aandacht van een internationaal publiek.

,,Voor Atelier Verfstreken is deze internationale aandacht een erkenning voor het werk en het speciale talent van Arno maar ook voor de andere outsiderkunstenaars’’, zegt een trotse Marianne Melgers.

Verfsteken is nu nog gevestigd op een bedrijventerrein in Alphen aan den Rijn, maar verhuist begin volgend jaar naar het Alphense centrum. Eind januari opent de nieuwe vestiging aan de Van Boetzelaerstraat, tegenover de voormalige Vroom & Dreesmann. ,,Wij huren de ruimte waar voorheen Game Mania was gevestigd. Aan de ene kant van het pand komt ons atelier en aan de andere kant een galerie annex kunstuitleen. We denken dat we op deze manier veel meer bezoekers trekken.’’

Ondertussen tekent kunstenaar Arno Blom vrolijk verder. De Alphenaar werkt nu aan een tekening van Marilyn Monroe.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.