’Tweede Elsgeesterweg in Voorhout opknappen is veel te duur’

De Tweede Elsgeesterweg vanaf de Leidsevaart.
© Archieffoto
Voorhout

De Tweede Elsgeesterweg in Voorhout kan het beste blijven zoals hij nu is. De kosten wegen niet op tegen de baten, vindt wethouder Rob ten Boden

Asfalteren van de landweg en het aanbrengen van verlichting van het volkstuincomplex Elsgeest naar de Leidsevaart gaat minstens twee ton kosten, een meer bij het karakter van de weg passende klinkerweg kost tegen een half miljoen. En daar komen de onderhoudskosten dan nog bij, aldus de wethouder.

Eerder dit jaar boden gebruikers een petitie met een paar honderd handtekeningen aan om de weg flink onderhanden te nemen. In elk geval tot aan de manege van de Voorruiters, want het weggetjes is de enige toegangsweg voor auto’s - al dan niet met paardentrailer.

De weg is nu half verhard en met regelmaat komen er kuilen en hobbels in wat het rijden met een trailer heel vervelend maakt.

Ten Boden voelt er weinig voor, vooral vanwege de kosten. Voor fietsers en voetgangers is de hele weg redelijk tot goed begaanbaar, stelt Ten Boden, dus wat dat betreft is aanpassing van de weg niet nodig. En als er kuilen komen, volstaat een melding met de fixi-app om te zorgen dat die worden gevuld.

Als je het weggetje gaat opknappen, zullen er veel meer (brom)fietsers gebruik van maken om een stukje af te snijden. De vraag is of je dat moet willen, stelt Ten Boden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.