Handtekeningen tegen bouwplannen voor Leidse Kaasmarkt

De Kaasmarkt.
© archieffoto
Leiden

Een delegatie van de nieuwe Actiegroep Kaasmarktpark heeft driehonderd handtekeningen overhandigd aan de Leidse bouwwethouder Fleur Spijker (D66).

De bewoners uit de omgeving van de Kaasmarkt denken dat het plein een park kan worden met zo min mogelijk auto’s. Spijker overweegt juist om vier afzonderlijke bouwplannen aan de randen van het plein goed te keuren.

Lees ook: Acties opgezet tegen ’volbouwen’ Leidse Kaasmarkt

De lijst met krabbels ging vergezeld met een lange protestbrief omdat het gemeente-plan ’niet datgene is dat door een deel van de bewoners van de buurten Pancras-West, Pancras-Oost en Maredorp wordt gedragen.’

In de afgelopen maanden is er wel een klankbordgroep van bewoners geweest die tijdens bijeenkomsten over de Kaasmarktplannen mocht aanschuiven, maar die werd door planologen van de gemeente stiefmoederlijk behandeld. ’Elk alternatief voor vermindering van het bouwvolume werd zonder meer van tafel geveegd’, omdat ze er geen verstand van hadden.

De actiegroep verwacht ’politieke durf en groene ambitie’ van het stadsbestuur en dus geen nieuwe bouwwerken rond geparkeerde auto’s. ’Het idee dat op elke vierkante meter bouwmaximalisatie dient gerealiseerd te worden, kan op weinig begrip rekenen.’

Lees ook: Er staat geen prijs op een autoloze Kaasmarkt

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.