Zilker bouwproject Het Zilt gaat een volgende fase is

Wethouder Henri de Jong sprak in september toekomstige bewoners van Het Zilt toe bij de bouw van de eerste woningen.
© Archieffoto Leidsch Dagblad
De Zilk

Met de verkoop van 22 woningen is het Zilker nieuwbouwproject Het Zilt de volgende fase ingegaan. In het wijkje langs de N206 moeten uiteindelijk 130 woningen verschijnen.

Hoewel veel woningbouwprojecten in het land stilliggen vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State wordt in De Zilk gewoon gebouwd. Dat kan omdat voor een belangrijk deel van het project een onherroepelijke natuurvergunning is afgegeven en ook het uitwerkingsplan van het project niet meer kan worden aangevochten.

Inmiddels zijn er 34 woningen in aanbouw. De oplevering daarvan is in het eerste kwartaal van 2020. Daarnaast kunnen de bouwvakkers straks beginnen met de 22 eengezinswoningen die nu in de verkoop zijn. De toewijzing vindt via loting plaats. In het tweede kwartaal van 2020 moet ook de bouw van twintig huurappartementen beginnen. Die zullen uiteindelijk via woningcorporatie Anthonius van Padua worden verdeeld. Omdat al deze woningen vallen binnen het uitwerkingsplan kan ontwikkelaar Van Rhijn Bouw volop doorgaan.

Dat is nog niet het geval voor vier bouwblokken grenzend aan de velden van voetbalvereniging Van Nispen en een complex aan de Zilkerduinweg. Voor dat deel kan het ontwerpbestemmingsplan pas verder in procedure worden genomen als er nieuwe berekeningen zijn gemaakt over de uitstoot van stikstof en de provincie Zuid-Holland nieuw beleid heeft vastgesteld voor de bouwprojecten. Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk verwacht daarover begin volgend jaar uitsluitsel te krijgen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.