Handbalsters Foreholte zetten stijgende lijn door, HVV ’70 stelt na rust orde op zaken

Noëlle Vos (Foreholte).

Noëlle Vos (Foreholte).© Archieffoto

Tessa de Wekker
Voorhout

De handbalsters van Foreholte laten een stijgende lijn zien. Zaterdag wonnen ze voor de vijfde keer op rij, inclusief een bekerwedstrijd. Dit maal was Velo niet opgewassen tegen de ploeg van Marc Klein: 31-22.

Al na tien minuten had Foreholte een gaatje van vier te pakken en daarna is de thuisploeg niet meer in gevaar geweest. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. ,,Op het eind werd het een beetje rommelig. We hebben wat gewisseld, zodat speelsters die normaal wat minder spelen, nu wel minuten konden maken. En omdat het al gespeeld was, speelden we minder gecontroleerd’’, zei Klein.

Hij merkt de vooruitgang van zijn team niet alleen aan de punten op de ranglijst. Ook het teamgevoel is nu veel beter dan aan het begin van de competitie. ,,Er is meer begrip naar elkaar.”

Foreholte kan volgende week de tweede periodetitel pakken. De Voorhoutsen hebben negen punten uit vijf wedstrijden, een punt minder dan Kwiek. Maar die ploeg heeft de eerste periode al binnen. Een periodetitel geeft recht op het spelen van nacompetitie om promotie naar de eredivisie. ,,Het is niet zo dat we met deze ploeg willen promoveren, tenzij deze stijgende lijn zich echt spectaculair doorzet. Anders is het fijner om in de eerste divisie te ballen. Maar zo’n nacompetitie geeft toch extra wedstrijden tegen mooie tegenstanders en dat is alleen maar leuk. Maar goed, eerst maar eens winnen volgende week’’, aldus Klein.

De mannen van HVV ’70 wonnen met 25-32 van DWS. Daar zag het overigens na tien minuten niet naar uit. Hoewel de Voorschotenaren toen al een voorsprong van een paar punten hadden, werd Norbert Larnoes met rood van het veld gestuurd. Bij een verdedigende actie kwam hij per ongeluk met zijn hand tegen de kaak van een tegenstander. ,,Die rode kaart raakte ons. We werden emotioneel en we hadden door een aantal zieken toch al geen brede bank’’, zei trainer Dick Gijsman.

Na rust (15-13) hielden zijn mannen het hoofd er wel bij en bogen ze de achterstand weer om.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.