Tempo kan geen ’stuntje doen’ bij PKC [video]

Doelpoging van Elma Schreuder (Tempo).
© Archieffoto Orange Pictures
Papendrecht

Tempo had niet veel in te brengen in de eerste uitwedstrijd in de Korfbal League. De Alphenaren kwamen bij PKC heel slecht op gang (8-1) en verloren uiteindelijk kansloos met 32-20.

Tijdens een interview voor de livestream van PKC liet coach Wouter Blok zich verleiden om een voorseplling voor PKC-Tempo te geven. Hij wilde wel ’een stuntje doen’ en gaf een 20-21 overwinning voor zijn ploeg, maar hij zei er meteen bij dat hij altijd heel slecht was in voorspellen.

Dat bleek. Tempo verloor met 32-20. „Wat moet je anders zeggen? Als je gelijk uitgaat van een grote nederlaag, is dat toch raar? Dan hoef je helemaal niet aan een wedstrijd te beginnen”, stelde Blok achteraf.

PKC-Tempo werd vanwege het overlijden van een oud-speler van het eerste van de middag verplaatst naar de avond. Er werd voor het duel ook een minuut stilte in acht genomen. Het leek wel alsof de bezoekers uit Alphen het meest onder de indruk waren van deze opening.

Zij begonnen verkrampt aan de wedstrijd en stonden in amper zeven minuten 8-1 achter. Blok nam meteen een time-out om de scoringsdrift van de tegenstander te doorbreken. Tempo kwam daarna wel wat meer in het spel (9-5), maar de achterstand liep toch op naar liefst 18-7 bij rust.

,,Wij konden ons niet onder hun druk uitspelen. Aanvallend hadden we veel te weinig beweging. Een statisch spelletje is gemakkelijk te verdedigen, zeker in de Korfbal League”, blikte Blok terug op het eerste deel. Het pleitte voor de debutant dat zij zich beter weerde in het vervolg.

,,Wij hebben de tweede helft beter korfbal laten zien. Dat kwam ook omdat PKC gas terug nam en wisselde, maar we scoorden nu met ze mee. Als je mee wilt doen om te winnen, moet je wel 25 goals maken. Wij hebben met LDODK, PKC en KZ volgende week drie duels waarin we kunnen leren met dit niveau om te gaan. Daarna moeten wij er tegen Groen Geel echt staan”, blikte Blok alvast vooruit.

PKC - Tempo 32-20.

Scores Tempo: J. Steenbeek 7, Van der Weijde 5, Wolvers 3, Schreuder 2, T. Steenbeek 2, De Feijter 1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.