’Achterweg’ via Wintertuin van de Hortus tussen Doelengracht naar Rapenburg gestremd

Wandelroute achter Hortus Botanicus Wandelroute achter Hortus Botanicus
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

De Universiteit Leiden gaat het gebied tussen de Hortus botanicus en het Academieplein opnieuw bestraten. De druk belopen wandelroute tussen de Doelengracht en het Rapenburg is sinds maandag drie weken niet toegankelijk, al was op die eerste werkdag nog geen stratenmakersactiviteit te bespeuren. Iedereen die van de Universiteitsbibliotheek of het Witte Singel/Doelenterrein naar het Academiegebouw of het Bestuursbureau wil lopen, kan de langere route door de Doelensteeg nemen, of de kortere via het terras van de Wintertuin van de Hortus.

Tijdens de herbestrating moet alle verkeer via de Doelensteeg. De universiteit maakt wel uitzonderingen. Op dit moment wordt in de Doelensteeg een huis gebouwd. Soms moeten bouwvakkers voor leveranties van bouwmaterialen de smalle straat afsluiten. Op zulke momenten gaan de ’achterdeur’ van de Hortus en de route over het terras van de Wintertuin toch open.

De herbestrating heeft ten doel om meer eenheid op het universiteitsterrein te brengen. Nu ligt er achter de Wintertuin een klinkerpaadje, maar het terras daarnaast bijvoorbeeld heeft een verharding van grind. Op dinsdag 10 december moet het werk zijn voltooid.

Foto Hielco Kuipers

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.