Verdachte kluisroof Leiderdorp komt op vrije voeten

Leiderdorp

De Haagse rechtbank heeft een 41-jarige verdachte van een kluisroof in Leiderdorp voorlopig uit voorarrest vrijgelaten. De Leidenaar zou met een medeverdachte in juli drie kluizen bij een inbraak hebben gestolen. Daarin zat een bedrag van 71 duizend euro.

De verdachte ontkent achter de inbraken te zitten. „Dit is geen ronde zaak”, zei zijn advocaat maandag bij de Haagse rechtbank. De verdachte werd op Schiphol door de politie aangehouden met 5400 euro op zak. Ook laadde hij de verdenking op zich van betrokkenheid bij de kluisroof door vlak na de diefstal een nieuwe scooter te kopen.

Volgens zijn advocaat heeft hij op legale wijze geld gekregen. Justitie heeft hem een leuk bedrag moeten betalen omdat hij eerder al ten onrechte was vastgezet. Bovendien had de Leidenaar net vakantiegeld betaald gekregen. Verder had hij zelf ook een leuk bedrag gespaard voor een vakantie in Marokko. Hard bewijs had de politie niet tegen de Leidenaar, aldus de advocaat. „Er zijn geen vingerafdrukken, geen DNA en ook geen gegevens van een zendmast.”

Het OM heeft voor de kluisroof nog een tweede verdachte op het oog. Deze man wist volgens het OM dat er een berg geld lag in de drie kluizen. De 41-jarige verdachte was op de avond van de kluisroof in Leiderdorp bij de deze man, en daarom is hij aangehouden. De rechtbank oordeelde maandag dat er nog steeds serieuze verdenkingen zijn tegen de Leidenaar. Omdat hij binnenkort opgenomen kan worden in een project voor begeleid wonen, mag hij toch uit voorarrest.

De rechtszaak wordt binnen enkele maanden voortgezet.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.