Meer dan honderd jaar toneelervaring en niet naar het bejaardenhuis willen

Wieteke van Dort, Trudy Labij en Bram van der Vlugt in de thrillerkomedie ’Enkele reis’.
© Foto Ben van Duin
Leiden

Met elkaar hebben ze meer dan honderd jaar toneelervaring. De theatercoryfeeën Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort staan voor het eerst gezamenlijk op het toneel.

Het drietal is te bewonderen in de voorstelling ’Enkele reis’, die komende zondagmiddag in de Leidse Schouwburg in première gaat. Ook zaterdagavond is het toneelstuk al in Leiden te zien.

Scriptschrijver Lex Passchier noemt zijn toneelstuk een thrillerkomedie en een ’must-see voor liefhebbers van Britse detectives’. Met spannende televisieseries als ’De twaalf van Oldenheim’ en ’Moordvrouw’ heeft hij enig recht van spreken.

In ’Enkele reis’ ziet het publiek hoe een thrillerschrijfster en haar zus vrezen voor een enkele reis naar het bejaardenhuis. Het is hun ergste nachtmerrie en ze willen een aftakelingsproces koste wat het kost voorkomen. Ze roepen de hulp in van een sinistere heer, die hen moet helpen bij vervulling van hun laatste wens. Ze willen de regie in eigen hand houden. Maar zijn komst zorgt voor een opeenvolging van vreemde gebeurtenissen, die niemand voor mogelijk had gehouden.

Bram van der Vlugt is met zijn 85 jaar de nestor van dit gezelschap. Lange tijd had hij het rond deze tijd van het jaar te druk voor toneelactiviteiten, omdat hij steevast in de tabberd van de goedheiligman kroop.

Wieteke van Dort (76) begon ooit bij het cabaret van Wim Kan. Grote bekendheid kreeg ze met de typetjes Tante Lien en de deftige dame in ’De Stratenmaker-op-zeeshow’. Trudy Labij (76) is vooral een actrice in het komische genre en speelde in veel musicals van Annie M.G. Schmidt. Recent was ze nog te zien als bemoeizuchtige werkster in de RTL-serie ’Familie Kruys’.

’Enkele reis’ met Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort, zaterdag 23 november, 20.15 uur en zondag 24 november, 14,30 uur, Leidse Schouwburg, Leiden. Er zijn nog kaarten via www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. Daarna nog te zien in o.a. Noordwijk, Zoetermeer, Hoofddorp en Alphen aan den Rijn.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.